Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 3. 2014,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL Red Bull Salzburg Bolzano VSV Beljak Black Wings Linz Žiga Pance Klemen Pretnar Luka Gračnar

Nedelja, 23. 3. 2014, 12.51

8 let

Začenja se boj za finale. Beljak Pancetove napada brez Pretnarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse je nared za polfinale lige EBEL. Gračnarjev Salzburg polfinalno serijo, v kateri igrajo na tri zmage, proti Linzu začenja doma. Žiga Pance z Bolzanom nad Beljak Klemena Pretnarja.

Salzburžani so četrtfinalno serijo proti Dornbirnu začeli slabo, po dveh porazih se je oglasil napadalec Fabio Hofer in ekipo okrcal, da ji primanjkuje borbenosti. Očitno sta jih spodrsljaja le streznila, saj so v nadaljevanju nanizali štiri zmage in v šestih tekmah odpravili "buldoge". Črna krila iz Linza so se v četrtfinalu spopadla z Orli iz Znojma, ki so prvo tekmo dobili, nato pa so Linčani štirikrat slavili in si tretjo sezono zapored zagotovili polfinale. Ekipi sta se v končnici srečali v sezoni 2009/2010, in sicer na zadnji stopnici. Hokejisti iz Zgornje Štajerske so v finalu vodili z 2:0, nato pa je Salzburg serijo obrnil in se naslova prvakov veselil s 4:2 v zmagah.

V letošnji sezoni sta moštvi palice prekrižali šestkrat, trikrat so slavili Salzburžani, trikrat člani Linza, na zadnjih dveh tekmah razigravanja so bili uspešnejši "rdeči biki". "Na uvodnih tekmah končnice nismo prikazali igre play-off, a smo po porazih stopili skupaj in zmagali štirikrat. Takšne stvari se ne dogajajo pogosto. Ta uspeh nas je še bolj združil. Pripravljeni smo na Linz," je dobro kemijo med soigralci potrdil kapetan Salzburga Matthias Trattnig, ki je bil del zmagovite ekipe iz Mozartovega mesta že v finalu sezone 2009/2010. "Salzburg ima izjemno talentirano ekipo, ki ji želimo nuditi odpor čim dlje. Zavedamo se, da bo vsaka tekma tokrat še bolj pomembna, saj igramo le na tri zmage. Pomembni bosta tako igra z igralcem več kot z igralcem manj, seveda pa tudi dnevna forma vratarjev," je previden trener Linza Rob Daum.

Linz je v razširjenem avstrijskem prvenstvu zadnjič slavil v sezoni 2011/2012, Salzburg pa v sezoni 2010/2011.

Lepo presenečenje sezone so z uvrstitvijo v polfinale pripravili novinci iz Bolzana, ki so bili v premiernem letu povsem konkurenčni. Po drugem mestu po 54. krogih so se Žiga Pance in soigralci v četrtfinalu srečali s Sapo Fehervar, s katero so "pometli" in se brez izgubljenega četrtfinalnega dvoboja uvrstili v polfinale, v katerem bodo igrali na tri zmage. Nasproti jim stoji Beljak Klemena Pretnarja, ki je v četrtfinalu prekrižal načrte hokejistom iz prestolnice, ki so lani klonili v finalu.

Polfinalni nasprotniki so se v sezoni srečali šestkrat, štirikrat so se zmage veselili "lisjaki" iz Južne Tirolske, dvakrat pa je zmaga odšla na Koroško. Bolzano na domačem terenu proti Beljaku še ni izgubil. "Pričakujemo težko, intenzivno serijo. Beljak ima najboljše napadalno moštvo v ligi. Še posebej pozorni bomo morali biti na njihove najmočnejše napadalce Dereka Ryana, Johna Hughesa, Curtisa Fraserja, Brocka McBrida ... To pa nam je dobro uspevalo že med sezono. Serija bo pokazala, ali bo zmagal napad Beljaka ali naša dobra obramba," pred prvo polfinalno tekmo – odigrali jo bodo na domačem terenu – razmišlja trener Tom Pokel.

"Bolzano ima dobro ekipo, ki se je v prvi sezoni lige EBEL prikazala v odlični luči. Spoštujemo jih, a se jih ne bojimo. Serija se začenja z 0:0, kar je bilo do zdaj, je zgodovina. Želimo prikazati dober hokej. Hughes in Ryan sta za našo ekipo zelo pomembna, a zavedamo se, da zmaguješ in izgubljaš skupaj. Zato bo pomembno, da bodo svoje najboljše igre prikazali prav vsi hokejisti," pa je pred začetkom lova na finale dejal finski strateg Hannu Järvenpää. Beljak, za katerega Klemen Pretnar ne bo igral − vodstvo upa, da se bo ekipi po poškodbi rame pridružil prihodnji teden −, se je naslova avstrijskih prvakov zadnjič veselil v sezoni 2005/2006.

Ne spreglejte