Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 12. 2014,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Black Wings Linz

Torek, 30. 12. 2014, 13.06

8 let

Za slovo od leta razvozlati skoraj štiriletno uganko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije bodo tekmovalno leto končali v Linzu, kjer jih čaka še en svojevrsten izziv. Zmaji na terenu črnih kril niso slavili že vse od februarja leta 2011.

Čeprav je bilo po prvotnem sporedu mišljeno, da se bo zeleno-beli tabor od leta 2014 poslovil pred domačim občinstvom, je pozneje prišla direktiva, da bo zadnjo tekmo leta odigral kar v Gornji Avstriji. V mestu, iz katerega se je z zadnjih 11 tekem vrnil poražen. Zadnja zmaga ljubljanskega moštva v Linzu je namreč stara skoraj štiri leta, natančneje 1.417 dni. Olimpija bo tako še tretjič v enem tednu na hudem preizkusu – v petek je neuspešno naskakovala prvo zmago po šestih letih v Salzburgu, v nedeljo pa prav tako neuspešno lovila sploh prvo zmago v ligi EBEL proti Bolzanu. Bo šlo v tretje rado?

Naloga bo vse prej kot lahka, saj Linz ni po naključju na drugem mestu lestvice, povrhu vsega gre za eno od najuspešnejših ekip na domačem ledu, na 15 tekmah letošnje sezone je doma zmagala 11-krat. "Kot vselej pričakujemo težko gostovanje v Linzu, ki ima odlično ekipo. Poleg tega je vedno težko igrati v njihovi dvorani, pred njihovimi navijači. Morali se bomo držati načrta, več streljati, biti bolj agresivni pred mrežo in čakati na odbitke. In, kar vedno ponavljamo, treba bo biti osredotočen od začetka do konca tekme," je recept za Linz iskal kapetan Olimpije Aleš Mušič, ki bo po treh tekmah odsotnosti v ekipi pozdravil Toma Zanoškega (okreval je po poškodbi prepone), medtem ko Igor Cvetek še ni povsem pripravljen.

Trener gostiteljev Rob Daum ob napovedih ostaja previden.

Več težav z odsotnostmi ima trener gostiteljev Rob Daum, ki ne bo mogel računati na napadalce Philippa Lukasa, Daniela Oberkoflerja, Davida Franza in branilca Franklina MacDonalda. Čeprav je z varovanci letos dvakrat visoko premagal Olimpijo (4:0 in 8:1), je Daum pred srečanjem previden: "To bo težka tekma, saj je slovensko moštvo v zadnjem času prikazalo nekaj dobrih iger. Nekaj obračunov so dobili, nekaj tesno izgubili. Morali bomo bolje obvladovati plošček."

Zadnje srečanje sezone drugo- in zadnjeuvrščenega moštva se bo začelo ob 19.15.

Ne spreglejte