Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
11.39

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 11.39

8 let, 2 meseca

VSV maščeval poraz v Tivoliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Zavarovalnice Maribor Olimpije so v 17. krogu lige EBEL v gosteh izgubili proti beljaškemu VSV z 1:2 (0:0, 0:2, 1:0).

V Beljaku sta se pomerili pred tem predzadnja (VSV) in šesta ekipa lige (ZM Olimpija). Da pa je tekmovanje, v katerem na repu razpredelnice "izstopa" le madžarska Alba Volan, letos zelo nepredvidljivo, se je pokazalo tudi tokrat. Avstrijci so Ljubljančanom zadali deveti poraz, sami pa so vknjižili sedmo zmago. S tem so se "zmajem" maščevali za poraz v Tivoliju v drugem krogu. Takrat so izbranci Ildarja Rahmatuljina slavili po kazenskih strelih.

Ljubljančani so v prvi tretjini kar deset minut igrali z igralcem manj, kljub temu pa domačim hokejistom ob sicer izenačeni igri z nekaj priložnostmi na obeh straneh ni uspelo premagati Alexa Westlunda. Ob koncu tega dela so gosti po naletu Markusa Peintnerja na ljubljanskega vratarja branili svojega čuvaja mreže, a zaradi tega ostali brez dveh igralcev.

VSV zadel ob igralcu več in manj

Številčno prednost so že po slabih dveh minutah druge tretjine domačini izkoristili. Ko sta na klopi sedela Ryan Jardine in Kevin Mitchell, je namreč Beljačane v vodstvo povedel Gert Acker, edina okrepitev beljaškega moštva v tej sezoni. Le štiri minute pozneje so gostitelji vodili že z 2:0, a takrat je celo ob igralcu manj Westlunda ukanil Dany Bousquet, ki je najprej na sredini igrišča plošček ukradel Niku Zupančiču, nato pa matiral še ljubljanskega vratarja.

Zeleno-beli tako pred zadnjim delom niso imeli nič kaj lahkega dela, da pri podprvakih izvlečejo ugoden izid. A nekaj upanja je v 53. minuti ob izenačenih močeh na ledu po podaji Tomaža Vnuka vrnil Raffaele Intranuovo. A ker vse do minute in osmih sekund pred koncem ljubljanskim hokejistom ni uspelo ugnati izkušenega čuvaja mreže Gerta Prohaske, se je Rahmatuljin odločil potegniti Westlunda z ledu, toda niti številčna premoč tokrat ni prinesla želenega razpleta.

Ne spreglejte