Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
16.24

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Briancon Boštjan Goličič Gašper Cerkovnik

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 16.24

3 leta, 11 mesecev

Vse je urejeno, na okolje se je privadil, pa tudi z jezikom nima težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reprezentančni napadalec Boštjan Goličič v Franciji pri Brianconu začenja svojo drugo sezono. Na deželo ''galskih petelinov'' se je dobro privadil, najbolj pa mu je pomembno, da so stvari urejene.

Za francoski Briancon bi lahko zapisali, da je že tradicionalno obarvan slovensko. Vodstvo namreč močno zaupa našim hokejistom, največ zaslug za to ima Edo Terglav, ki je v dresu ''hudičev'' preživel kar osem sezon, po koncu aktivne kariere pa se je preselil na trenersko klop. Skupaj je za Briancon zaigralo kar osem Slovencev, v tej sezoni ga zastopata Gašper Cerkovnik in Boštjan Goličič. Za zadnjega bo to druga sezona za klub, ki prihaja iz mesta na jugovzhodu francoske regije Provansa – Alpe – Azurna obala. ''Na okolje sem se odlično privadil, zelo mi je všeč. V Franciji so vse stvari urejene, s soigralci se dobro razumem, tako da lahko o vseh zadevah govorim le s pozitivnimi besedami,'' je 24-letni napadalec za začetek komentiral, kako se je privadil na okolje, nato pa nas kar malo presenetil z znanjem francoskega jezika, ki velja za težjega: ''Zdaj že kar dosti stvari razumem. Lani sem se namreč učil francoščine, letos pa bom tečaj le nadaljeval, kjer sem ga končal. S soigralci se tako lahko že marsikaj pogovorim po francosko.''

Najprej končnica, potem pa …

V prvi sezoni pri ''hudičih'' je Goličič v državnem prvenstvu odigral 34 tekem in v statistike vpisal 37 točk, v francoskem ligaškem pokalu pa je na 10 tekmah zbral sedem točk. Briancon je v boju za državno lovoriko izpadel v polfinalu, pred to sezono pa je bilo v ekipi kar lepo število sprememb v igralskem kadru.

''S klubom si želimo uvrstiti v končnico, ko pa enkrat pridemo tja, si želimo narediti največ, kar je mogoče. Seveda se želimo tudi kar najbolje odrezati tudi v obeh pokalih. Francoskem in ligaškem,'' je mlajši izmed bratov Goličič razkril klubske cilje in potegnil tudi vzporednico med ligo EBEL, v kateri je igral pred odhodom v Francijo, in francosko ligo: ''Zelo težko je govoriti o tem. Vsaka ekipa igra nekoliko drugače, francoska liga pa se lahko kar primerja z ligo EBEL. To smo dokazali tudi s svojimi nastopi, proti Olimpiji smo bili povsem enakovredni. Mislim, da sta obe ligi na približno enaki ravni.''

Obiskal bo le Šivica in Selana

Kot že omenjeno, je bilo v garderobi kar veliko sprememb. Klub je zapustilo 12 igralcev, med njimi sta bila tudi Jakob Milovanovič in Mitja Šivic, medtem ko je novincev 11. Mednje spada tudi 21-letni Gašper Cerkovnik, ki se bo v Franciji preizkusil prvič. ''Pri vseh stvareh mu poskušam kar najbolj pomagati, da se bo Gašper lahko čim bolje znašel. Tudi živiva skupaj, tako da se lahko vedno obrne name, če kaj potrebuje. Vendar pa se je do zdaj zelo dobro znašel, tudi na igrišču je znal izkoristiti svoje priložnosti,'' o novem soigralcu pravi Goličič, eden izmed 15 Slovencev, ki bodo v novi sezoni igrali v Franciji. Bo ob takšnem številu na voljo kaj časa, da bo katerega izmed preostalih legionarjev tudi obiskal? ''Letos bom lahko obiskal le Šivica in Selana, preostali so predaleč. Seveda pa se z nekaterimi slišim prek socialnih omrežij,'' nam je za konec pogovora odgovoril igralec Briancona.

Ne spreglejte