Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 12. 2015,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Arizona Coyotes liga NHL

Sobota, 26. 12. 2015, 20.40

8 let

Vodilni Dallas se ne pusti motiti in samo še utrjuje svoj primat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vodilni Dallas je na domačem leduz s 3:0 zmel hokejsko ekipo St.Louisa in se še utrdil na prvem mestu zahodne konference.

Na nedeljskem sporedu elitnega severnoameriškega hokejskega prvenstva je bilo devet tekem. Hokejisti Florida Panthers so vpisali še šesto zaporedno zmago ter s 44 točkami skočili na vrh atlantske skupine. Florida je na domačem ledu dvorane BB&T Center v kraju Sunrise s 3:2 premagala daleč najslabšo ekipo lige NHL Columbus Blue Jackets.

Floridski panterji so slavili po zaslugi odlične igre Aleksandra Saše Barkova, ki je zabil dva gola. Dvajsetletni hokejist z dvojnim, finsko-ruskim, državljanstvom, sicer doma iz finskega Tampereja, njegov oče je sloviti nekdanji ruski hokejist Aleksander Barkov starejši, je zadel za vodstvo domačih 2:0 18 sekund pred koncem prve tretjine ter za vodstvo 3:1 v 48. minuti.

Prvi gol je padel že v peti minuti, ko je za domače zabil Aaron Ekblad, za gostujoči Columbus, ki je vpisal še tretji poraz, sta zadela Brandon Saad in Cam Atkinson.

Derbi atlantske skupine med Ottawa Senators in Boston Bruins je pripadel kanadskim domačinom s 3:1. Kosmatinci iz Bostona so vpisali še tretji zaporedni poraz, Kanadčani pa so se z zmago povsem izenačili z Bostonom, obe moštvi sta doslej zbrali 42 točk, dve točki manj od vodilne ekipe atlantske skupine iz Floride.

Do zmage je prišlo še eno kanadsko moštvo v ligi NHL. Toronto Maple Leafs je s 3:1 ugnalo New York Islanders. Dallas Stars je doma s 3:0 premagal neposredne tekmece za primat na Zahodu St. Louis Blues ter tako ohranil prepričljivo vodstvo v razvrstitvi zahodne konference ter v ligi NHL. Dallas ima 57 točk, St. Louis na drugem mestu Zahoda 48 točk, tretje mesto pa si s 44 točkami delita Los Angeles in Chicago.

Junak tekme v Dallasu je bil vratar Kari Lehtonen, ki je ubranil vseh 22 strelov gostujočih hokejistov ter ostal še 33. v karieri nepremagan pred vrati. Dvaintridesetletni finski veteran je vpisal še tretji shutout v tej sezoni.

Aktualni prvaki Chicago Blackhawks so bili z 2:1 boljši od Carolina Hurricanes. Hokejisti Winnipeg Jets pa so z minimalnim izidom 1:0 premagali Pittsburgh Penguins. Novinec Connor Hellebuyck je na svoji komaj deveti tekmi v elitni druščini prišel do svoje prve vratarske ničle, potem ko je zbral 30 obramb ter ohranil domača vrata nedotaknjena.

Na ledene ploskve so stopili tudi neposredni tekmeci Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini. Arizona Coyotes je po podaljšku v gosteh z 2:1 premagala Colorado Avalanche. V peti minuti podaljška je bil uspešen Danec Mikkel Boedker.

Kojoti so se na drugem mestu tihomorske divizije s 37 točkami izenačili z Vancouver Canucks, s katerim se bodo v gosteh merili v noči na torek. Vodstvo Los Angelesa ni ogroženo, saj je doslej zbral 44 točk ter ohranja sedem točk prednosti pred prvimi izzivalci.

Anaheim Ducks kljub zmagi, racmani so s 4:2 premagali Philadelphia Flyers, ostaja povsem na repu zahodne konference lige NHL. Calgary Flames pa je v kanadskem derbiju pacifiške skupine s 5:3 ugnal Edmonton Oilers.

Ne spreglejte