Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2013,
17.33

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Chicago Blackhawks NHL Jan Muršak Detroit

Sobota, 19. 1. 2013, 17.33

2 leti, 11 mesecev

VIDEO: Kralji brez Kopitarja, polom Detroita z Muršakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V otvoritveni tekmi sezone hokejske lige NHL so se branilci naslova brez Anžeta Kopitarja v Los Angelesu pomerili s Chicagom in izgubili z 2:5. Jan Muršak z Detroitom potolčen v St. Louisu.

Zmago na otvoritveni tekmi sezone lige NHL so moštvu Chicago Blachawks priigrali Marian Hossa z dvema goloma, pa Patrick Kane, Michael Frolik in Jonathan Toews, ki so zadeli po enkrat. Izkazal se je tudi gostujoči vratar Corey Crawford. Za domače sta gola dosegla Rob Scuderi in Jordan Nolan.

Anže Kopitar je v času "lock-outa" igral na švedskem in si tik pred vrnitvijo v ZDA poškodoval koleno. Na treningih Los Angelesa je sicer drsal z ekipo, a pri uigravanju akcij s kontaktom ni sodeloval. S Kopitarjevim kolenom je iz dneva v dan boljše, vseeno Hrušičan pravi, da s povratkom na led ne misli hiteti. "Nočem siliti zdaj, da bom lahko potem čez dva tedna ugotovil, da me boli in koleno ni popolnoma stabilno. Raje še malo počakam, da bo poškodba povsem sanirana in se bom lahko mirno posvetil preostanku sezone ter bom dobro pripravljen na končnico," je pred tekmo Los Angelesa in Chicaga razložil ameriškim novinarjem in še: "To je moja prva poškodba ligamentov, zato ne vem natančno, kako poteka proces okrevanja, lahko rečem le, da se počutim dobro in to je v tem trenutku najpomembnejše."

Pred tekmo so igralci, ki so v prejšnji sezoni dvignili Stanleyjev pokal prejeli še šampionske prstane, pod strop dvorane Staples Center pa so dvignili zastavo oziroma prapor, ki obeležuje lanski uspeh. Tudi priljubljeni "Kopi" je navijače razveselil s prihodom na led v polni bojni opremi, a med borce za prvo zmago v sezoni ga trener Kraljev Darryl Sutter vendarle ni uvrstil.

Priložnost pa je v ekipi Detroita dobil drugi slovenski NHL-ovec Jan Muršak, a ne prav izdatno. V St. Louisu si je v dveh odigranih minutah po naletu Davida Backesa poškodoval ramo, s katero je imel probleme že med ''začasnim'' delom pri Olimpiji. V tem času je naredil tudi prekršek nad Alexom Pietrangelom in v statistiko vpisal le malo kazen. Njegova Rdeča krila so izgubila kar z 0:6, mrežo gostujočega vratarja Jimmyja Howarda pa so polnili, Vladimir Tarasenko in Chris Stewart s po dvema goloma ter Patrick Berglund in T.J. Oshie vsak z enim. En zadetek je sicer prejel še Jonas Gustavsson, ki je Stewarta v vratih gostov zamenjal v začetku tretje tretjine.

Ne spreglejte