Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
22.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings Calgary Flames

Torek, 23. 2. 2016, 22.57

7 let, 12 mesecev

Velika vrnitev Anžeta Kopitarja in zmaga Kraljev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je danes spet vrnil na led in za svojo ekipo proti Calgaryju dosegel zmagoviti gol.

Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu premagali Calgary Flames z izidom 2:1. Po poškodbi se je na led znova vrnil najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Hrušičan je za svojo ekipo dosegel zmagoviti gol in bil tako junak tekme. Na ledu je prebil dobrih 19 minut, ob tem pa štirikrat streljal na gol. Kralji so sicer v 30. minuti povedli prek Luka Schenna, medtem ko so gostje po strelu Seana Monahana dve minuti zatem izenačili, a dragoceni točki sta ostali v Staples Centru.

"To je bil eden od mojih najlažjih zadetkov to sezono," je bil po uspešni vrnitvi na led vesel Hrušičan, ob tem pa poudaril, da ima moštvo še veliko rezerv: "Morda res nismo odigrali najboljše tekme sezone, a v tem delu štejejo le točke. Zavedamo se, da je še veliko prostora za izboljšave."

Jonija Ortija (35 obramb), za katerega je bila to šele šesta tekma sezone v ligi NHL, je premagal v 38. minuti po strelu Drewa Doughtyja z leve, ki se je na koncu izkazal za odlično podajo na desno stran do Kopitarja. Ta je dosegel še peti zmagoviti zadetek to sezono, na 58 tekmah pa zbral 18 zadetkov in 34 podaj. Kot je po zmagi povedal sedmi sili čez lužo, se je med prvo tekmo po poškodbi počutil dobro: "Morda so bile noge v prvi tretjini še nekoliko težke, a v nadaljevanju je bilo lažje. Iz minute v minuto sem se počutil bolje."

Kralji ostajajo na vrhu pacifiške divizije, pred najbližjim zasledovalcem imajo štiri točke prednosti in tekmo več. Naslednje srečanje jih čaka v četrtek, ko bodo gostili zadnji Edmonton.

Forsberg s trojčkom nad Toronto, Dallas na vrh zahoda

Predatorji so po zaslugi treh zadetkov Filipa Forsberga s 3:2 premagali Toronto. Še bolj vroče je bilo v Detroitu, kjer so rdeča krila po kazenskih strelih premagala Columbus. Le zadetek razlike je odločal tudi med Tampo in Arizono, hokejistom s Floride je zmago z 2:1 zagotovil Cedric Paquette. Senatorji niso imeli težav z Edmontonom (4:1), z istim rezultatom so New York Islanders spodnesli Minnesoto. Hudiči so bili s 5:2 boljši od Rangersov, Carolina pa s 3:1 od Philadelphie.

Hokejisti Dallas Stars so po zmagi s 5:3 nad Winnipegom spet na vrhu zahodne konference.

Ne spreglejte