Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2015,
15.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Natisni članek

Petek, 11. 12. 2015, 15.32

8 let, 3 mesece

Večkrat so že pokazali značaj, a vedno se ne bo izšlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Pred hokejisti Los Angeles Kings je naporen preostanek leta. Odigrali bodo še deset tekem, na kar devetih bodo gostovali. Slovenski napadalec se z urnikom ne obremenjuje, želi iti tekmo po tekmo.

Kralji so lahko z izkupičkom zadnjih sedmih tekem izjemno zadovoljni. Na račun so vpisali 13 od 14 mogočih točk, za njimi je pet zaporednih zmag, s katerimi so se utrdili v vodstvu pacifiške divizije, v kateri imajo sedem točk več in tri tekme manj od najbližjega zasledovalca Vancouvra. Resda pred njimi ni najlažji urnik, čaka jih mnogo selitev in poletov, v domači dvorani pa bodo do konca leta igrali le še enkrat. A Anže Kopitar opozarja, da se ne ozirajo na težak decembrski urnik, pač pa želijo iti počasi iz tekme v tekmo.

"Osredotočamo se na vsako tekmo posebej. Te so različno razpršene, nekatere si sledijo druga za drugo v 24 urah, po nekaterih bomo imeli več časa za regeneracijo. Čeprav imamo 10 od 11 tekem v gosteh, bo vmes nekaj časa, ko se bomo lahko nekoliko spočili in vsaj malo pozabili, da smo ves čas na poti. Po zadnji tekmi (zaostajali so z 0:2, v podaljšku pa zmagali s 3:2, op. a.) bi lahko imeli kopico izgovorov, od tega, da je bila to naša tretja tekma v štirih dneh, do tega, da smo imeli vmes še polet … A bili smo odločeni, da bomo zmagali, besede 'ne' ali 'ne zmoremo' ni bilo v našem besednjaku," 28-letni slovenski osrednji napadalec noče iskati izgovorov.

V podaljšku še ne poznajo poraza, a treba bo že prej graditi igro

Kralji so v nasprotju s preteklo sezono, v kateri so v gosteh zmagali zgolj v dobrih 36 odstotkih (15 zmag v gosteh na 41 tekmah), z letošnjim izkupičkom zmag v gosteh v sezoni veliko bolj zadovoljni (sedem zmag na 11 tekmah – 63,6.ž-odstotna uspešnost v gosteh).

Tako kot tudi z izkupičkom točk, do katerih so se dokopali v podaljšani igri. Vseh pet obračunov, ki so se končali v podaljšku, so dobili, na dveh, na katerih so odločali kazenski streli, pa so enkrat zmagali in enkrat izgubili. Tudi na zadnjem srečanju, ko so serijo gostovanj odprli z zmago nad Columbusom, so slavili v podaljšku, a Kopitar opozarja, da se ne smejo vselej zanašati na to, da jim bo ob koncu tekme uspelo preobrniti rezultat.

"Zavedamo se, da se to, da nas prvo tretjino 'ne bo na ledu', v zadnji pa bomo obupano iskali ugoden rezultat, ne bo vedno končalo v našo korist. Treba je že od začetka graditi igro, še pomembneje pa je, da prvi dosežemo zadetek. Ta prvi gol vedno poudarjamo, a včasih se nam ne izide," razmišlja Gorenjec. Kot pozitivno plat te sezone izpostavlja to, da so v nasprotju z lani že večkrat pokazali pravi značaj, priredili preobrat in osvojili točke, ki so lani tako manjkale.

Eden se je poslovil, drugi šele prihaja

Potem ko so pred slabim tednom doma s 5:3 premagali Pittsburgh, katerega pomemben dolgoletni član Pascal Dupuis (v zadnjih letih je imel težave s krvnimi strdki) je v torek končal kariero, bodo Kalifornijci danes vrnili obisk. Pri Kraljih se s poškodbama ukvarjata napadalca Kyle Clifford in Trewor Lewis, tako da so iz lige AHL vpoklicali 23-letnega Michaela Merscha, ki ga čaka NHL-debi, Los Angeles pa lov na šesto zaporedno zmago.

Ne spreglejte