Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2014,
19.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Dornbirn

Nedelja, 5. 1. 2014, 19.16

7 let, 12 mesecev

Večer, ki ga bodo najraje hitro pozabili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi lige Ebel v Dornbirnu izgubili z 1:8 (1:3, 0:3, 0:2) in doživeli drugi najvišji poraz v sezoni.

Po porazu z isto ekipo pred dvema dnevoma, ko so bili še v drugi tretjini povsem blizu zmagi, a so v nekaj minutah zadnjega dela dovolili tekmecem, da so si ustvarili naskok za zmago, so danes Ljubljančani gostovali pri Dornbirnu. Razplet na zahodu Avstrije pa je bil še slabši kot v Tivoliju, saj so domači hokejisti zmagali visoko z 8:1.

Po začetnem vodstvu domačih je v 13. minuti Matej Hočevar zadel za izenačenje. A Ljubljančani so se nato ustavili, to je bil namreč tudi njihov edini zadetek na tekmi. Dornbirn pa je že do konca prvega dela zadel še dvakrat in postavil temelje za zanesljivo zmago.

Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Ko je Patrick Jarret v 23. minuti zadel za 4:1, je bilo jasno, da bo Olimpija zelo težko iztržila ugoden izid. Sredi tekme so gostje opravili menjavo v golu, namesto Jerryja Kuhna, ki je tekmo začel, je po petem prejetem zadetku med vratnici stopil Aleš Sila. A tudi on ni mogel ubraniti naleta Dornbirna in je moral hitro tudi sam po plošček v mrežo, po drugi tretjini pa je bilo na semaforju že 6:1.

V zadnjem delu so skušali gostje vsaj ublažiti poraz, toda niti ob številčni prednosti niso ogrozili Adama Dennisa. Zato pa so domači zadeli še dvakrat in dokončno potopili ljubljansko barko.

Mini turnejo v zahodni Avstriji bodo zeleno-beli nadaljevali v ponedeljek s tekmo v Innsbrucku, konec tedna pa jih čakata zadnji domači tekmi rednega dela tekmovanja, ki pa bosta pravzaprav tudi gostujoči, saj bodo v ljubljanskem klubu ob obletnici olimpijskih iger v Sarajevu pripravili festival hokeja v tem mestu in bodo v prestolnici BiH gostili Beljačane (v petek) in Celovčane (v nedeljo).

Ne spreglejte