Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
19.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 19.06

8 let

"V Ljubljano se ne bomo šli zabavat in izgubit"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav ima Olimpija pred drugo tekmo finala prednost štirih zadetkov, Ken Ograjenšek za četrtek napoveduje resen pristop. Vratar Jeseničanov Jure Pavlič pa pravi, da v Tivoli ne prihajajo po poraz.

"Vedeli smo, da smo boljša ekipa kot oni. Vsekakor je bilo zelo pomembno, da smo dali takoj na začetku tri zadetke. To nam je pomagalo, da smo se odlepili. Dlje časa, kot bi Jeseničani držali rezultat 0:0 ali pa 1:0, dlje bi nam bili nevarni," je začetni pritisk kot enega od ključnih dejavnikov suverene zmage Olimpije s 5:1 ocenil strelec štirih zadetkov Ken Ograjenšek, ki je na vprašanje, ali je bil lačen zadetkov, sedmi sili odgovoril: "Kaj naj rečem, nekdo jih je moral dati (smeh). Jaz sem nekajkrat lepo dobil plošček, tako da sem lahko zadel. A pomembno je, da smo jih skupaj dali pet."

Nasprotno so v taboru železarjev obžalovali uvodno tretjino. "Načrt je bil, da že od začetka igramo pogumno , da poskusimo napadati. A moram reči, da začetek ni bil ravno najboljši. Preden smo se ujeli, je bilo že 0:3, tako da je bilo težko nadaljevati. Naš vratar je sicer super branil, a škoda, da nismo izkoristili kakšne priložnosti več. Prvi zadetki so nas morda malo zmedli, a smo se po prvi tretjini zbrali, tako da je bilo nadaljevanje lažje," je po obračunu dejal domači napadalec Miha Brus. Želje kapetana Jeseničanov za povratno četrtkovo tekmo, pred katero je novi/stari prvak že skoraj znan, so: "Da bi malo bolje začeli tekmo. Rezultat je sicer visok, a bomo poskusili odigrati čim boljšo tekmo in zmagati, tako da bo v tem finalu vsaj eno zadovoljstvo."

Brusove želje je dopolnil nad dvatisočglavo množico navijačev navdušen jeseniški vratar Jure Pavlič, ki je kar nekajkrat preprečil še večji zaostanek gostiteljev: "Želja je, da v četrtek zmagamo. V Ljubljano se ne bomo šli zabavat in izgubit. Merili bomo na zmago, na boj, na ugoden rezultat."

Tudi Ljubljančani bodo kljub visoki prednosti v drugo tekmo vstopili resno. "Tekme ne bomo začeli tako, kot da je že odločena. Vsi vemo, da se lahko stvari hitro obrnejo in da imajo dobre igralce, ki znajo zadeti. Treba bo iti tako, kot smo šli na prvo. Čim prej bomo morali dati kakšen zadetek, da bomo lahko do konca bolj mirni," je odločen Ograjenšek.

Četrtkova povratna tekma se bo v dvorani Tivoli začela ob 19.15.

Ne spreglejte