Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2012,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Edmonton Oilers Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 30. 3. 2012, 22.17

8 let

Točki Kopitarja, končno premagali Oilers (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v tretjem letošnjem obračunu z Oliers vendarle zmagali. Hrušičan je pri zmagi "kraljev" dosegel prvi zadetek in podal pri tretjem.

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh s 4:1 premagala Edmonton Oilers in prevzeli vodstvo v pacifiški skupini. Anže Kopitar je v 18 minutah in pol za goste dosegel dve točki za gol in podajo. Detroit Red Wings je doma izgubil z Nashville Predators z 1:4, Jan Muršak, drugi Slovenec v NHL, pa ni igral za Detroit. "Najboljše igre kažemo prav sedaj, ko je najbolj potrebno. Danes smo pripravili dobro taktiko in dobili kopico ploščkov na njihovi polovici. S tem smo delo olajšali tudi svojemu vratarju in Jonathanu Quicku tokrat ni bilo potrebno reševati naše kože," je menil Anže Kopitar, ki je gol zadel po prvem strelu na tekmi. Udarec Dwighta Kinga od daleč je preusmeril v gol med nogama Nikolaja Habibulina 52 sekund po začetku dvoboja in dosegel svoj 25. gol v sezoni. Z 69 točkami je dvajseti na lestvici strelcev.

Jonathan Quick je imel zelo malo dela in je zaustavil 13 strelov, plošček pa iz mreže pobral le po strelu Jordana Eberleja, ko so imeli gostitelji številčno premoč. Poleg Kopitarja so za goste zadeli še Mike Richards, Drew Doughty in Alec Martinez, s tem pa je Los Angeles po dveh porazih v tej sezoni prvič premagal Edmonton. "Kralji" so tako v hipu, po eni sami zmagi, z osmega mesta napredovali na mesto tretjih nosilcev zahodnega dela NHL. To prednost jim prinaša naslov prvaka skupine, sicer pa so trenutno z 90 točkami na šestem mestu na Zahodu. Le po točko zaostajata Dallas in Phoenix, po dve pa Colorado in San Jose. "Na današnji tekmi smo dosegli dve točki in po ti smo tudi prišli v Edmonton. Do konca bo pomembna vsaka tekma, vsaka točka," je napet zaključek orisal Darryl Sutter, trener gostov.

Detroit si je sicer že zagotovil nastop v končnici, v boju za prednost domačega ledu v končnici pa so klonili prav proti neposrednim tekmecem. Nashville ima sedaj točko več na drugem mestu centralne skupine, trener gostov Barry Trotz pa se je veselil svoje petstote zmage. Pekka Rinne je zbral 31 obramb, Jiri Hudler pa mu je tri minute in tri sekunde pred koncem preprečil, da bi led zapustil nepremagan.

Liga NHL, 30. marec:

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 1:4 Eberle 2.; Kopitar 1., Richards 11., Doughty 27., Martinez 48.

Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets 3:4* Joslin 12., Staal 17., Sutter 24.; Antropov 3., Slater 31., Wellwood 56., Ladd 61.

Columbus Blue Jackets : Florida Panthers 4:1 Umberger 4., 60., Nikitin 22., 44.; Kopecky 48.

New York Rangers : Montreal Canadiens 4:1 Gaborik 9., Richards 21., Del Zotto 49., 57.; Bourque 58.

Buffalo Sabres : Pittsburgh Penguins 3:5 Leopold 7., Ennis 16., Kaleta 37.; Malkin 4., Crosby 13., Neal 32., Sullivan 36., Staal 60.

Detroit Red Wings : Nashville Predators 1:4 Hudler 57.; Bourque 14., Bouillon 20., Radulov 23., Weber 60.; Jana Muršaka ni bilo v postavi Detroita

Calgary Flames : Colorado Avalanche 1:4 Iginla 60.; Olver 4., Jones 11., Hejduk 29., Mueller 60.

Vancouver Canucks : Dallas Stars 5:2 Higgins 7., Salo 32., Alberts 50., Lapierre 52.; Ott 24., Dowell 58.

* - po podaljšku

Ne spreglejte