Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
17.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Detroit Red Wings

Sreda, 24. 4. 2013, 17.42

8 let

Stamkos ali Crosby? Ne, najboljši je St. Louis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kopitarjevi Kralji so na gostovanju pri Detroitu, ki se mu nasmiha končnica, ostali praznih rok, slovenski as pa brez točke. Na Floridi je blestel Martin St. Louis in trikrat zatresel mrežo Toronta.

Detroit je po zmagi nad Los Angelesom, ki brani naslov zmagovalca lige NHL, na vzhodu poskočil na osmo mesto in se mu tako nasmiha 22. zaporedna končnica. Gostje iz Kalifornije so povedli, a so nato rdeča krila zagospodarila na igrišču in dosegla še drugo zaporedno zmago. Na lestvici so prehitela Columbus, sedmouvrščena Minnesota pa jim beži le še za eno točko. Detroit v končnici nastopa vse od leta 1991, kar je najdaljši niz v severnoameriški profesionalni ligi. V vseh športih. "Vedeli smo, da bodo neugodni. Borijo se za končnico," je po dvoboju priznal Anže Kopitar, ki je na ledu prebil dobrih 17 minut, v tem času pa na vrata nekdanjega kluba Jana Muršaka enkrat streljal. Od zadetka ga je delilo le nekaj milimetrov, saj je v drugi tretjini nastreljal okvir vrat. Gostje so nastopili brez kaznovanega Dustina Browna, ki mora zaradi ostrega naleta s komolcem na Jasona Pominvilla (Minnesota) počivati na dveh tekmah, čeprav tabor kraljev še vedno meni, da je kazen občutno prestroga. Los Angeles po drugem zaporednem porazu na gostovanju v dveh dneh na zahodu ostaja na četrtem mestu, saj je San Jose izgubil pri Phoenixu.

Martin St. Louis resda igra za Tampo, ki v tej sezoni ne bo videla končnice, je pa na lestvici najboljših dobitnikov točk (strelcev in podajalcev) na prvem mestu. Na vrh je poskočil po "hat-tricku" na domačem dvoboju s Torontom (5:2) in tako v zaključku rednega dela sezone le izpolnil željo 5-letnemu sinu Masonu. St. Louis je v tej sezoni zbral 58 točk. Šestnajst zadetkov in 42 podaj, kar tri pa je prispeval na tekmi v noči na četrtek. Na lestvici "naj strelcev" je njegov najbližji zasledovalec klubski soigralec Steven Stamkos, Kopitar je na 25. mestu.

Chicago si je z zmago nad Edmontonom prvič po sezoni 1990/91 zagotovil prvo mesto po rednem delu sezone.

Ne spreglejte