Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
18.18

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 18.18

7 let, 11 mesecev

Slovaški specialist za finale: Ko si enkrat tako daleč, je pred očmi le Stanleyjev pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tampa Bay Lightning in Chicago Blackhawks v sredo odpirata finale lige NHL. Chicago bo sveti gral napadel še tretjič v zadnjih šestih letih, njegov veteran Marian Hossa pa že petič v osmih letih.

Finalna serija, po kateri se bo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja vsaj za eno leto poslovil s prestola lige NHL, se bo začela v sredo. V glavnih vlogah bosta Tampa Bay Lightning, za katero je to sploh prvi finale po letu 2004, ko je osvojila Stanleyjev pokal, in v zadnjih letih vselej eden od favoritov za vrh Chicago Blackhawks. Klub iz vetrovnega mesta bo v velikem finalu zaigral še tretjič v šestih letih, v prvih dveh poskusih (leta 2010 in 2013) je bil že uspešen.

Polovično uspešen, a ga s Chicagom še ni izgubil

Še pestrejšo zgodovino finalnih serij v zadnjih letih pa ima krilni napadalec Marian Hossa. Če kdo od aktivnih igralcev dobro ve, kako je igrati na zadnji stopnici končnice, je to slovaški 36-letnik, ki je še kako pomemben člen Chicaga, a je zaradi mlajšega živahnega dvojca Jonathan Toews-Patrick Kane pogosto prezrt. Slovak bo namreč nastopil še v petem finalu najmočnejše hokejske lige na svetu v zadnjih osmih letih. V dveh je bil uspešen (s Chicagom leta 2010 in 2013), v dveh pa je glavno nagrado prepustil nasprotnikom (podprvak s Pittsburghom leta 2008 in Detroitom leta 2009).

"Preprosto fantastično, da bom v tako kratkem času spet lahko zaigral v finalu in se bojeval za tretji Stanleyjev pokal," se je eden od najučinkovitejših mož Chicaga, ki je na odločilni sedmi tekmi konferenčnega finala proti Anaheimu dosegel zmagoviti zadetek, v pogovoru za češki spletni portal Čas razveselil pete priložnosti za mogočno lovoriko. Za seboj ima 24 finalnih tekem. Številki se je, če upoštevamo zadnje desetletje, še najbolj približal Rob Scuderi (19).

Priigrati še enega

Zdaj je čas, da Hossa finalno številko še nekoliko zviša proti Tampi. Odločen je, da se bo zvišalo tudi število naslovov prvaka Chicaga, ki se mu je leta 2009 zaobljubil za kar 12 sezon (do konca sezone 2020/2021): "Zavedamo se, da ima Tampa odlično ekipo in da je njen napad zelo nevaren. Vsekakor bo to težka serija, predvsem pa zanimava za gledalce. Ko si enkrat tako daleč, imaš pred očmi le nekaj – Chicagu priigrati še en Stanleyjev pokal."

Moštvi bosta igrali na štiri zmage, prednost domačega ledu bo imela Tampa, s čimer se Slovak ne obremenjuje, saj so že proti Anaheimu dokazali, da znajo zmagovati tudi v gosteh. In če želiš biti uspešen, moraš zmagati tako doma kot na gostovanju.

Ne spreglejte