Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
16.01

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga INL HK Playboy Slavija HK Triglav Kranj HDK Maribor HKMK Bled HK Celje

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 16.01

4 leta, 9 mesecev

Šest točk Ograjenška, nov poraz Železarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od slovenskih moštev imata v ligi INL po dve zmagi le Playboy Slavija in Triglav Kranj. Izjemno razpoložen je bil Tim Ograjenšek, ki je proti Bledu prispeval kar šest točk. Drugi poraz Jesenic.

Obračun med izjemno mladima ekipa je pripadel Celju, ki je odigral še tretjo tekmo pred domačimi navijači. Po dveh tretjinah je kazalo, da bo obračun izjemno napet do konca, vendar so grofje v zadnjem delu igre stopili na plin in prišli do prve zmage v tekmovanju. Bolje so začeli domači, ki so prvi del igre dobili s 3:1, a so se nato Blejci vrnili v igro in v 26. minuti prek Martina Potočnika prišli do izenačenja. Kot že omenjeno, pa je v zadnjem delu igre vse potekalo po notah Celjanov, ki so mladega 18-letnega Naceta Kapusa premagali še štirikrat in osvojili tri točke. V dresu Celja je blestel Tim Ograjenšek, mlajši brat člana Olimpije Kena, ki je bil nezaustavljiv. Dosegel je dva gola in štiri podaje.

Drugi slovenski nedeljski obračun je bil veliko bolj napet. V prvi tretjini gledalci v mariborski dvorani Tabor niso videli zadetkov, pa čeprav je imel Triglav kar štirikrat igralca več na ledu, a je imel med vratnicami več dela gostujoči vratar Rok Stojanovič. V drugi tretjini pa sta se mreži le zatresli. Najprej je domačega vratarja premagal Miha Mulej, v 37. minuti pa so izbranci Gorazda Drinovca le izkoristili "power-play", med strelce se je vpisal Jan Berčič. Ko je že kazalo, da bodo šli gostje na zadnji odmor s +2, je 38 sekund pred piskom sirene na 1:2 znižal Nemanja Vučurević, srbski hokejist, ki je debitiral na najboljši mogoč način. V zadnji tretjini so šli Lisjaki na vse ali nič, pripravili so si več priložnosti, vendar pa je v 43. minuti Tadej Čimžar ob igralcu manj povišal rezultat na 3:1. Šest minut in pol pred koncem srečanja je izkušeni znova soigralce približal na gol zaostanka, za kaj več pa je Mariborčanom, ki so še brez točke, zmanjkalo časa.

Navijači Železarjev so si brez dvoma obetali boljši začetek sezone, a na koncu so njihovi ljubljenci na obeh gostovanjih ostali brez osvojene točke. V soboto so bili blizu, v nedeljo pa je bil Lustenau boljši s 4:1, pa čeprav sta si obe ekipi pripravili približno enako število priložnosti. Levi so mrežo gostov, ki jo je tokrat čuval Jure Pavlič, v prvi tretjini zatresli dvakrat, v drugem delu igre pa so dodali še en zadetek, pod katerega se je podpisal Kevin Schraven. V 49. minuti je bilo že 4:0, med strelce se je vpisal Dominic Haberl. Častni gol za Jesenice je dosegel Marjan Manfreda, med podajalci pa je bil tudi Tomaž Razingar, ki mu ni uspelo ponoviti sobotne predstave, ko je zabil kar tri gole.

Slavija ima skupaj s Triglavom, obe ekipi sta že v prejšnji sezoni igrali v ligi INL, med slovenskimi ekipi edina po dve zmagi. Izbranci Jake Avgustinčiča so prikazali odlično igro v obrambi, saj je imel Zell am See kar 15 strelov več na vrata, vendar je Uroš Puš opravil odlično delo in prejel le en zadetek. V 8. minuti je Playboye v vodstvo popeljal Gregor Režek, nato pa so njegovi igralci do konca prve tretjine morali iti kar nekajkrat na kazensko klop, vseeno je četverka na ledu opravila odlično delo in Medvedom ni dopustila izenačenja. To se je zgodilo že v prvi minuti drugega dela igre, ko so gostje izkoristili dva igralca več na ledu. A v isti situaciji je bila uspešna tudi Slavija, v polno je v 38. minuti zadel Rok Snoj. Isti igralec je v polno zadel tudi v 42. minuti in tako poskrbel za veselje v garderobi zasedbe iz Zaloga.

Ne spreglejte