Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2014,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič Robert Sabolič Blaž Gregorc legionarji

Četrtek, 3. 4. 2014, 16.52

8 let

Sabolič prvi zatresel, češki prvaki izpadli iz boja za naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žiga Jeglič in Robert Sabolič sta polfinalno serijo začela z zmago, Rok Tičar in Aleš Kranjc s porazom. Na češkem je v četrtfinalu obstal prvak Plzen, ki je lani dosegel največji uspeh v zgodovini.

V nemški prvi ligi se je začel boj za finale. Odlično so v polfinalno serijo stopili člani Ingolstadta, ki so s 3:1 presenetili vodilno ekipo rednega dela Hamburg. Robert Sabolič je zadel za 1:0 in podal za končnih 3:1. Manj veseli so po prvi tekmi v taboru aktualnih podprvakov, člani Kölna so z 1:4 priznali premoč Wolfsburgu. Tičar in Kranjc sta bila tokrat oba del ekipe, a nista sodelovala ob edinem zadetku "morskih psov". Najhitreje bo nemški prvak znan v torek, 8. aprila, najpozneje pa 15. aprila. Če se kdo od naših legionarjev uvrsti v finale, selektor reprezentance nanj na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji ne bo mogel računati.

Kot kaže, se na Švedskem ponavlja podobna zgodba kot lani, ko govorimo o vodilnem moštvu rednega dela Skelleftei. Prvaki se namreč za polfinale borijo z ekipo Linkopings, ki so jo že lani izločili prav v polfinalu. In tudi letos so serijo začeli suvereno, z dvema zmagama (3:0, 8:2). Za drugo finalno vstopnico se potegujeta Växjö Lakers, ki ima za seboj najboljšo sezono v prvi švedski ligi, in Färjestad, katerega pot v elitnem tekmovanju se je v lanski sezoni ustavila v polfinalu. Na prvi tekmi so tesno, z 2:1, slavili hokejisti Färjestada.

Na Finskem so pretekli teden postali znani vsi polfinalisti – vse štiri ekipe so redni del sezone končale na prvih štirih mestih. Ekipa Kärpäta se je v polfinale uvrstila z metlo, aktualni podprvaki iz Tappare, ki so proti kvalifikantom iz Lahtija vodili že s 3:1 v zmagah, so za napredovanje potrebovali sedem tekem. S 4:3 v zmagah so se prvič po sezoni 1998/1999 v polfinale uvrstili člani SaiPe iz Lappeenrante. V polfinalu, v katerem so že odigrali uvodni tekmi, so tudi hokejisti lani četrtega moštva Lukko. Serijo sta z udobnima zmagama začela Kärpät, ki je s 6:2 ugnal SaiPo, in Tappara, ki je bila s 5:2 uspešnejša od moštva Lukko.

Tudi na Češkem so pretekli teden dobili vse polfinaliste, ki so že odigrali prvi tekmi. Četrtfinalni krvniki Pardubic Blaža Gregorca, hokejisti kluba Třinec, so polfinale proti aktualnim podprvakom iz Zlina začeli s suvereno zmago s 4:0.

V drugem polfinalnem paru se za finalno vozovnico bojujejo vodilna ekipa rednega dela, praška Sparta, in člani Kometa Brno. Ti so v četrtfinalu izločili lanske prvake iz Plzna, za katere je med stavko v ligi NHL branil Kosmatinec Tuukka Rask. Polfinalno serijo je bolje začel Brno, ki je Sparto premagal s 5:2.

Švicarji so odigrali že po tri polfinalne tekme, na katerih si nobena ekipa ni priigrala zaključnega ploščka za finale. Züriški levi, ki so v rednem delu narekovali močan tempo, so po uvodni petardi v svoji mreži stopili skupaj in dvakrat premagali polfinalne tekmece iz Ženeve. Zürich je bil zadnjič v finalu predlani, ko je postal prvak, zmagovalci Spenglerja pa so finale zadnjič videli v sezoni 2009/2010, ko so postali podprvaki.

Tudi v drugem paru v seriji je tesno, aktualni podprvaki iz Fribourga so dobili prvo tekmo proti Kloten Flyersom, drugi dve pa izgubili, tako da so v rahli prednosti hokejisti iz Klotna, ki so največje uspehe v ligi NLA dosegli med letoma 1992 in 1996. V tistem obdobju so naslov švicarskih prvakov slavili štirikrat zapored.

Ne spreglejte