Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

New York Rangers Henrik Lundqvist liga NHL

Torek, 17. 6. 2014, 19.09

8 let

Razočarani Lundqvist: Potrebujem oddih od hokeja. Še nekaj časa bo bolelo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bolečina po porazu v finalu severnoameriške hokejske lige ne bo izginila kar čez noč. Rangersi se tega dobro zavedajo. Vratar Henrik Lundqvist bo rane celil v domačem Göteborgu.

Petek trinajstega. Dan, ki pregovorno prinaša nesrečo, je med hokejisti New York Rangers pustil grenak priokus. Po 20 letih so se spet uvrstili v veliki finale najmočnejše hokejske lige na svetu, a možnosti, da bi po dveh desetletjih v zrak spet dvignili sveti gral, so se razblinile prav na petek, 13. junija. V newyorški tabor se je po usodni peti tekmi, ki so jo izgubili šele v drugem podaljšku, naselila žalost.

Izkušnje bodo pomagale tako igralcem kot organizaciji

Čuvaj mreže Henrik Lundqvist, ki je soigralce mnogokrat reševal pred izpadom, je takoj po porazu dejal, da je že pred zadnjo serijo soigralcem opozoril, da ta prinaša solze. Solze sreče ali žalosti. V primeru Rangersov so prišle zadnje. Razočaranje tri dni po koncu sezone, ko so 32-letnega Šveda v Madison Square Gardnu zaslišali novinarji, razumljivo še ni minilo.

"Ko si tako blizu, si še dodatno spodbujen in navdahnjen. Želiš biti na vrhu ... Tja bomo poskušali poseči v prihodnje. Čeprav nam ni uspelo, je bilo zabavno igrati v play-offu. Kot ekipa smo dali vse od sebe, vsak igralec se je, tako med rednim delom kot v končnici, trudil, da bi zmagovali. Seveda bi si želeli, da bi se na koncu izšlo drugače. Z nekaj odbitki v drugo smer bi lahko bilo drugače. Zagotovo nas bo bolelo še nekaj časa. A igrali smo proti odlični ekipi," se je z razočaranim glasom zadnjih dveh mesecev dotaknil Lundqvist, ki kljub finalnemu porazu vidi tudi nekaj pozitivnega. "Dobili smo izkušnje, ki bodo pomagale tako nam igralcem kot organizaciji. V zadnjih letih smo naredili korak naprej. Naša pričakovanja se bodo še povečala."

Pozabiti, se spočiti in napolniti baterije

A preden se bo spet popolnoma posvetil najhitrejši moštveni igri na svetu in unovčil izkušnje, se odpravlja v domovino, v Göteborg, kjer bo odmislil slabe trenutke.

"Odhajam domov na Švedsko, k prijateljem in družini. Na vse skupaj moram malce pozabiti, se spočiti in napolniti baterije. Za počitek sicer ne bo prav veliko časa, saj se bo treba hitro vrniti v pogon, a vem, da se bom vrnitve v hokej, ko bo prišel čas zanjo, razveselil. Ta trenutek pa potrebujem oddih od hokeja," je še dodal Skandinavec, ki je pri Rangersih preživel zadnjih devet sezon, pogodba pa ga z moštvom veže vse do konca sezone 2020/2021, ko jih bo štel 39.

Ne spreglejte