Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2011,
22.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 16. 4. 2011, 22.59

8 let, 1 mesec

Proti Franciji v drugo precej odločnejši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi v Franciji z zelo dobro predstavo premagala Galske peteline, kar se je zgodilo prvič po 10. novembru 2005.

Prvi gol v dresu državne reprezentance je dosegel Jaka Ankerst, Robert Kristan pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Igralec tekme – Žiga Jeglič.

Domači povsem nenevarni

Drugo srečanje proti Franciji so naši začeli precej bolj odločno, kar se je odražalo skozi celotno prvo tretjino. Reflekse Cristobala Hueta je po dobri minuti igre najprej preizkusil Andrej Židan, ki je streljal prek vrat. Pritisk naših se je obrestoval v četrti minuti, ko so Francozi prvič zaigrali z igralcem manj, na klop pa je moral Loic Lamperier. Naši so zapretili preko Žige Jegliča in Mitje Robarja, ki je zgrešil vrata po strelu Blaža Gregorca z modre črte. Velja poudariti, da so ob tej številčni prednosti galski petelini le dvakrat za nekaj sekund uspeli izbiti plošček iz obrambne tretjine. Ob izključitvi Jake Ankersta v 7. minuti so Francozi prišli do prvega poskusa strela na naša vrata, a je bil še ta blokiran. V 11. minuti je Robert Kristan prvič posredoval po strelu Johana Auvituaja, ki je sprožil z modre črte. Domači so bili povsem nenevarni tudi ob drugem "power-playu", ko je sedel Damjan Dervarič. Kazen je prišla v 17. minuti, ko je z desne strani z modre črte streljal Klemen Pretnar, odbitek pa je po ostri borbi pred vrati Hueta v mrežo pospravil Ankerst. Radovljičan je s tem dosegel svoj prvi gol za člansko izbrano vrsto Slovenije. Nekaj sekund za tem se je priložnost po pol-proti napadu ponudila še Alešu Mušiču. Minuto in 57 sekund pred koncem prvega dela igre je novo malo kazen dobil Lamperier, naši pa so vseskozi pletli mrežo okrog Hueta, dvakrat pa je nevarno poskusil Greg Kužnik. Po prvih 20. minutah je bilo torej na semaforju v dvorani Le Polygone pred 500 gledalci 0:1 za Slovenijo.

Cristobal Huet preprečil višje vodstvo

Drugi del so naši nadaljevali v slogu prve tretjine, prvič pa so resneje ogrozili vrata Francije v 6. minuti po strelu Tomaža Razingarja z modre črte. Dve minuti kasneje je lepo prodrl Žiga Pance, ki je zadrsal za golom, a nato žal nikogar od naših ni bilo pred praznimi vrati Hueta na drugi strani. Francozi so se ob branjenju svojih vrat posluževali tudi prekrškov za izključitve in te so bile v drugem delu tri. Na sredini tekme ena za drugo, risi pa so še stopnjevali pritisk. Predvsem je bil nevaren drugi napad, ko je po podaji Žige Jegliča iz za gola z neposredne bližine Židanu 100-odstotno priložnost ubranil Huet. Močno je poskušal še Razingar z modre črte, ob prekršku nad Ankerstom pa je ob tretji igri z igralcem več v drugi tretjini bombo po kombinaciji Roberta Saboliča in Jegliča sprožil Mitja Robar. V zadnjih petih minutah so naši malce stopili s plina, kar so s tremi nevarnimi akcijami kaznovali galski petelini. Kristan se ni dal in je tudi po 40. minutah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Še najnevarneje je bilo v zadnji minuti, ko je po napaki Aleša Kranjca sam pred Kristana zadrsal Nicolas Besch, a je naš vratar dokazal svoje kvalitete. Tik ob koncu je po prekršku v napadu na klop za kaznovane sedel Židan.

Za MVP-ja izbran Jeglič

Zadnja tretjina ni ponudila pretirano drugačne slike kot prvi dve. Slovenija je še naprej igrala zelo dobro, odgovorno in preudarno, Francozi pa niso znali zadeti niti iz dveh priložnosti z igralcem več. Najnevarnejši mož na igrišču v modrem dresu je bil Laurent Meunier, ki je trikrat močno sprožil, dvakrat z modre linije, a je bil Kristan vselej na mestu. Tudi na drugi strani je vratar Huet dokazoval, da je zelo dober, saj bi naši lahko povečali svoje vodstvo že pred zadnjimi štirimi minutami srečanja. No to se je zgodilo točno 4. Minute pred koncem tekme, ko je z modre črte ob igri z igralcem več hitro z zapestja ustrelil David Rodman, strel pa je končal za hrbtom Hueta. 2:0 za Slovenijo je bil tudi rezultat srečanja, saj so naši do konca izsilili še izključitev Bescha, tako da galski petelini niti niso mogli zaigrati brez vratarja. Za igralca tekme je bil danes izbran Žiga Jeglič.

Naša reprezentanca se je takoj po tekmi odpravila še na večerjo in nato na dolgo pot z avtobusom proti Sloveniji čez Italijo. V ponedeljek imajo fantje prost dan, v torek pa se začne še sklepni cikel priprav na letošnje svetovno prvenstvo skupine A. V torek se bo ekipi pridružil še Rok Pajič.

Ne spreglejte