Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 4. 2008,
16.22

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 10. 4. 2008, 16.22

8 let, 1 mesec

Prispel prvi zvezdnik reprezentance (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes je na letališču Jožeta Pučnika pristalo letalo s prvim slovenskim hokejskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem. Njegovih obveznosti v ligi NHL je konec, na vrsti je reprezentanca.

Kopitarjev ameriški klub Los Angeles Kings je tudi letos ostal brez končnice, še več, redni del tekmovanja v ligi NHL je kalifornijska ekipa končala na predzadnjem mestu, a Hrušičan je v svoji drugi sezoni v najmočnejši hokejski ligi na svetu spet blestel. Na 82 tekmah je zbral 77 točk (32 golov in 45 podaj), z dosežkom pa se je uvrstil na imenitno 23. mesto najboljših napadalcev lige. "Počutim se dobro," je množico slovenskih novinarjev na Brniku nagovoril vidno utrujeni "Kopi", po dolgi sezoni v ZDA vesel, da je doma: "Dom je le dom."

"Sezona je bila z mojega vidika precej v redu, s klubskega pa malo manj. Poznalo se je, da smo mlada in neizkušena ekipa. " je o še eni neuspešni sezoni LA-ja povedal 20-letni virtuoz, ki ima s Kralji še enoletno pogodbo in se bo o novih pogojih lahko z delodajalci začel pogovarjati šele po 1. juniju. "Ekipa se dograjuje, vsako leto odigramo bolje in nabiramo izkušnje," je optimističen Kopitar, ki ne skriva želje, da bi ostal v "mestu angelov", pa čeprav je bil najprej navijač Rdečih kril: "Ko sem bi majhen je bil moj prvi izbor Detroit, sedaj ko sem pa spoznal vzdušje v Kanadi, pa bi se zlahka preselil tudi v kakšen njihov klub."

Letos mu je čas v ZDA krajšala družina, ki je poskrbela, da ga ni mučilo domotožje. "Na življenje v Los Angelesu in igranje v ligi NHL sem se že čisto privadil, ob družini pa sem se počutil še bolj doma. Stali so mi ob strani v težkih trenutkih, ki pa jih k sreči ni bilo ravno veliko," še pravi Anže, njegov oče Matjaž pa dodaja: "Življenje v ZDA niti ni tako drugačno kot tu. Živeli smo čisto po slovensko, prav nič se nismo amerikanizirali."

Več nam je napadalec, ki se že veseli nastopa za slovensko reprezentanco, razložil pred kamero, zato si oglejte spodnje videe.

Ne spreglejte