Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2016,
13.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL

Sobota, 16. 4. 2016, 13.11

6 let, 7 mesecev

Preveč izključitev, preveč izgubljenih dvobojev … "Na drugi tekmi moramo biti boljši," pravijo Kralji.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z našim Anžetom Kopitarjem na čelu so dodobra analizirali poraz na prvi tekmi konferenčnega četrtfinala lige NHL proti San Jose Sharks. Na drugi tekmi morajo bolj paziti na izključitve, pravijo Kralji.

"Privoščili smo si preveč izključitev. Takih priložnosti jim preprosto ne smemo več dati. Držati se bomo morali stran od kazenske klopi," se je najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar ozrl na petkov poraz v prvem krogu končnice, ko je moral LA na domačem ledu priznati premoč Morskim psom iz San Joseja s 3:4.

Izključitve in poškodba Martineza

Kralji zaradi številnih izključitev (osem minut) niso mogli razviti svoje igre, še pravijo v taboru dvakratnih prvakov lige NHL, pri katerih je vprašljiv nastop branilca Aleca Martineza. Ta je zaradi neznane poškodbe izpustil zadnje štiri tekme rednega dela, za končnico pa se vrnil v dokaj bledi formi in v zadnji tretjini prvega obračuna s San Josejem sploh ni več stopil na led.

Iz Ontaria vpoklicali Gravela

Iz podružničnega kluba v ligi AHL Ontaria so Kralji že vpoklicali Kevina Gravela, kar lahko nakazuje, da ima Martinez hujše težave in da ga bo treba v nadaljevanju končnice nadomestiti. Večjo minutažo je  pripravljen sprejeti tudi najboljši branilec moštva Drew Doughty, a ga trener Darryl Sutter noče preveč izmučiti. Vsi pričakujejo, da bo hokejska sezona v Los Angelesu še dolga.

Vratar San Joseja Martin Jones je na prvi tekmi ustavil 21 strelov hokejistov Los Angelesa. | Foto: Reuters Vratar San Joseja Martin Jones je na prvi tekmi ustavil 21 strelov hokejistov Los Angelesa. Foto: Reuters

Doughty pripravljen na vse

"Pripravljen sem na karkoli. Tudi če nam Martinez ne bo mogel pomagati in bom moral odigrati 30 minut, bo v redu. Če ne, bom igral le 25 minut. Vseeno mi je, v vsakem primeru moram igrati enako. Brez čustev. Vsekakor pa boljše kot sem na prvi tekmi," je bil pred ameriškimi novinarji vsaj na videz ravnodušen 26-letni kanadski branilec Doughty.

Bodo ustavili Pavelskega?

V petek Kraljem ni uspelo ustaviti izjemnega napada Morskih psov, kaznoval jih je kapetan San Joseja Joe Pavelski, ki je zabil dva gola, tudi odločilnega v prvi minuti zadnje tretjine. "On je igralec za velike tekme. Ni naključno naš kapetan," je predstavo Pavelskega pohvalil trener San Joseja Peter DeBoer.

Druga tekma prvega kroga končnice med LA in San Josejem bo jutri zjutraj ob 4.30 po slovenskem času.

Spored tekem konferenčnega četrtfinala LA Kings : San Jose Sharks*:

Sobota, 16. april:

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

 

Ponedeljek, 18. april:

San Jose Sharks – Los Angeles Kings

 

Sreda, 20. april:

San Jose Sharks – Los Angeles Kings

 

Igrali bodo na štiri zmage. Če bo treba, bodo tekme še v petek, 22. aprila (LA Kings – San Jose), v nedeljo, 24. aprila (San Jose – LA Kings), in v torek, 26. aprila (LA Kings – San Jose).

 

*Termini tekem so napisani po ameriškem času, po slovenskem bodo tekme v noči na naslednji dan: prva bo tako v zgodnjih jutranjih urah v petek, 15. aprila (4.30) …

Ne spreglejte