Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
16.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Jesenice Anže Pogačar liga INL

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 16.27

7 let, 12 mesecev

Predsednik HDD Jesenice: Če ne bo podpore lokalne skupnosti, se ne bomo šli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V društvu HDD Jesenice so si zastavili ambiciozne cilje. Zdaj upajo, da jih bo podprla lokalna skupnost. "Brez njene pomoči namreč ne bo šlo," pravi predsednik Anže Pogačar.

V zgornjesavski dolini so odločeni, da hokeju povrnejo sijaj. Ta je v železarskem mestu v zadnjih letih povsem zbledel. Pri novoustanovljenem HDD Jesenice so pripravili načrt, si zastavili strateške cilje, zdaj pa čakajo, kako se bo odzvala lokalna skupnost. "Prvi odziv je vsekakor pozitiven. Ljudje si želijo, da bi bila to nova, pregledna zgodba, zgrajena na realnih in zdravih temeljih. Da jim na tekmah ne bo treba poslušati o stvareh, ki so se včasih dogajale, da ni palic, opreme … Ljudje želijo, da bo hokej druženje, da bo to pozitivna stvar. In to si želijo tudi sponzorji. Zgodba mora biti pozitivna, treba je iti korak za korakom. Treba je pozabiti na zamere, na podtikanja. Jaz pravim, da je vsak, ki hoče pomagati in kaj dobrega narediti, dobrodošel," o prvem odzivu meni predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar.

Brez dogovora o subvencioniranih cenah, bo nemogoče

Kljub začetnemu navdušenju je Pogačar previden, saj se dobro zaveda, da iz te moke ne bo kruha, če na pomoč ne bo priskočila občina: "Če nam občina ne bo mogla zagotoviti ledu in dvorane po subvencioniranih cenah, kot je bilo to v vsej zgodovini jeseniškega hokeja, potem se tega ne bomo šli. Saj preprosto ne bomo zmogli. Če ne bo zanimanja za dogovor o tem, da ostanejo za nas komercialne cene, potem si mi tega ne moremo privoščiti. Ura ledu, najem dvorane, garderobe, stroški varovanja, organizacija ene tekme v ligi INL znese krepko čez tri tisoč evrov, kar pa je je za ligo INL nesprejemljivo. Tudi sponzorji ne bodo pripravljeni dajati toliko denarja."

In prav temu bo namenjen večerni posvet HDD Jesenic, župana Toma Mencingerja, predstavnikov Občine Jesenice, Zavoda za šport Jesenice, podjetja Acroni, d. o. o., predstavnikov HD Mladi Jesenice in predstavnikov Hokejske zveze Slovenije. Pri HDD Jesenice namreč želijo ugotoviti, koliko je občina sploh pripravljena pomagati: "Sponzorji namreč vedno najprej vprašajo, ali je občina pripravljena pomagati, ali župan to podpira, ali so ljudje pripravljeni pozabiti na zamere, ali ste še vedno, po domače povedano, skregani."

Županu se zdi projekt dober

Pogačar poudarja, da so projekt članskega hokeja HDD Jesenice najprej predstavili županu, ki mu je bila zamisel všeč: "Rekel je, da je projekt dober, da bo pomagal in ga bomo izvedli. Vem, da je pravilnik občine tak, da novo društvo dve leti ne more kandidirati za sofinanciranje. Ampak verjamem, da je, če je volja, mogoče izpeljati tudi to."

Večina fantov iz Team Jesenic pod taktirko Nika Zupančiča

Če bo lokalna skupnost torej imela dovolj posluha, bodo HDD Jesenice zaživele v mednarodni ligi INL. Začeti želijo povsem iz ničle in nato počasi graditi naprej.

"V moštvu bi bili večinoma fantje iz Teama Jesenice in kakšen fant iz HD Mladi Jesenice, ki je ekipo prerasel in ne more več igrati tam. Vsekakor bi bil dobrodošel tudi kakšen drug hokejist, ki ne bi našel kluba. O glavnem trenerju se dogovarjamo z Nikom Zupančičem. On je naša prva izbira," se je igralskega in trenerskega kadra za konec dotaknil naš sogovornik.

Ne spreglejte