Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
22.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca Soči

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 22.39

8 let

Pred olimpijsko premiero šov, spomini na Sarajevo in dobre želje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dan pred odhodom oklepnikov v Soči so ljubitelji hokeja uživali v triurnem šovu, na katerem so spoznali novi dres reprezentance, obujali spomine na Sarajevo 1984 in "risom" zaželeli srečo.

Privrženci najhitrejše moštvene igre na svetu so na hokejskem festivalu najprej z bučnim aplavzom pozdravili hokejiste z največ naslovi državnih prvakov v samostojni Sloveniji in selekcijo igralcev lige INL in EBEL. Na eni strani so torej stale legende, ki so v svoje vitrine pospravile največ državnih lovorik, na drugi pa tisti, ki na lovorike lahko še upajo.

Hokejskih veščin še niso pozabili

Na strani legend so v rdečih in zelenih dresih, v tistih, v katerih so pač osvojili največ državnih naslovov, moči združili nekoč večni klubski tekmeci. In da občutek za najhitrejšo moštveno igro na svetu ne izgine kar tako, so dokazali s polnjenem mreže mlajših hokejistov, ti so starejšim sicer precej prizanašali. Najbolj razpoložen je bil mož z največjim številom naslovov državnih prvakov – pohvali se lahko s kar 11 naslovi – Ivo Jan, ki je zadel ob skoraj vsakem strelu, ustavil se je šele pri številki štiri. Da je bila mreža mlajših oklepnikov po 45 minutah preluknjana devetkrat, so poskrbeli Gregor Polončič z dvema zadetkoma, Jaka Avgustinčič, Marjan Manfreda in Jure Vnuk. K zmagi je z odličnimi obrambami pripomogel tudi čuvaj mreže Gaber Glavič, na zlate čase srditih derbijev so spomnili tudi Tomaž Vnuk, Bojan Zajc, Dejan Varl, Ildar Rahmatuljin, Robert Ciglenečki in drugi.

Sproščen šov, v katerem je uživalo slabih tri tisoč gledalcev, sta med tretjinami prve tekme popestrili tekmovanji v hitrostnem drsanju in hitrostnem streljanju ploščka. Najhitrejši krog je uspel Olimpijinemu Gregorju Koblarju, najmočnejši strel pa ima petkratni državni prvak Miha Rebolj, ki je plošček v gol poslal s kar 143 kilometri na uro in priznal, da je ''nekaj občutka še ostalo''.

Prijateljski izid med ekipama Sarajevo 1984 in Soči 2014

Za pravi val navdušenja in sprehod v preteklost in prihodnost pa sta poskrbeli jugoslovanska olimpijska reprezentanca, ki je na olimpijskih igrah v Sarajevu osvojila 11. mesto, in aktualna reprezentanca, ki bo olimpijski led prebila 13. februarja, ko ji bo nasproti stala gostiteljica Rusija. Izbrani vrsti je najprej pozdravil srebrni veleslalomist iz OI v Sarajevu, Jure Franko, ki je bodočim olimpijcem sporočil: ''Ponosni smo na vas. Vi pustite svoja srca v Sočiju in bomo še bolj ponosni na vas. Srečno vsem, bodite zdravi. Borba velja."

V prijateljski boj so se varovanci Matjaža Kopitarja, med katerimi so manjkali Anže Kopitar, ki je zbrane pozdravil prek video sporočila, Jan Muršak, Sabahudin Kovačevič ter obolela Žiga Jeglič in Robert Sabolič, spustili v novih dresih, ki si jih je javnost po zaslugi Mednarodne hokejske zveze na medmrežju lahko ogledala že pretekli teden, dodobra pa jih je lahko spoznala ob revijalnem spopadu ekip Sarajevo 1984 in Soči 2014, ki sta ga z domiselnim komentiranjem v živo pospremila komentatorja Andrej Stare in Tom Lajevec.

Glede na to, da so imeli v veteranski vrsti, katere barve so med drugim branili Mustafa Bešić, Zvone Šuvak, Marjan Gorenc, Igor Beribak, Edo Hafner, Jože Kovač, največ težav z vratarji, sta ''Sarajevčanom'' med vratnicama pomagala Luka Gračnar in Andrej Hočevar. Ekipi, ki sta jima poveljevala Matjaž Kopitar in Štefan Seme, sta se razšli s prijateljskim rezultatom 3:3 in potrditvijo, da sta Hokejska zveza Slovenije in Olimpijski komite Slovenije priredila zanimiv dogodek za ljudi, ki več kot očitno pogrešajo hokejski šov, s čimer se je strinjal tudi kapetan Tomaž Razingar: ''Izredno dobrodošel revijalen dogodek. Res lepo, da so se pri Hokejski zvezi in Olimpijskem komiteju spomnili na to in obudili dan hokeja. Kljub zimskim razmeram je bil Tivoli lepo poln in vidi se, da so ljudje željni hokeja."

Bodo pa veliko hokeja, in to olimpijskega, deležni v prihodnjih dneh, ko bo Slovenija čez deset dni prvič zaigrala na olimpijskih igrah. V Sočiju, ki ga bodo spoznali že v torek, se bodo naši fantje v prihodnjih štirinajstih dneh pomerili s samimi velesilami, od Rusije, Slovaške pa do ZDA.

Ne spreglejte