Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2013,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Orli Znojmo liga EBEL

Torek, 29. 10. 2013, 11.17

8 let

Peklenski teden – "preživeli" bodo le najbolje pripravljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred hokejisti ljubljanskega EBEL-ligaša je naporen teden. Odigrali bodo štiri tekme v šestih dneh. Prvo zvečer ob 18.30 v Znojmu, ko bodo odprli teden gostovanj. Pascal Morency verjame v ekipo.

Gostovanje v Znojmu, dan počitka, gostovanje v Celovcu, gostovanje v Gradcu, dan počitka in domača tekma proti Znojmu. Takšen ritem tivolske zmaje čaka v prihodnjih šestih dneh. Ritem, ki niti za fizično in psihično odlično pripravljeno ekipo ne bi bil mačji kašelj. Še toliko težje je moštvu, ki ima po 17 obračunih na računu dve zmagi in 15 porazov (enega po kazenskih strelih) ter dodobra načeto samozavest. "Ko kar ne moreš in ne moreš zmagati, je vsekakor težko. Ampak ko se nam bo poklopilo, ko bomo zmagali dve, tri tekme zapored, bo veliko lažje," o trenutnem položaju Olimpije razmišlja Miha Verlič, ki se je sicer razveselil točke proti Dornbirnu, a obžaloval igro z igralcem več, ki bi jim, če bodo "power-play" na gostovanjih znali izkoristiti, lahko prinesla prepotrebne točke: "Čaka nas težek teden. Treba bo predvsem izboljšati "power-play", saj prav v tem segmentu igre najbolj šepamo. Če nam bo stekel, imamo kar nekaj možnosti, da prinesemo lepo število točk s treh gostovanj. Ker je toliko tekem na kupu, ga morda nismo toliko trenirali, ampak to ni izgovor, da proti Dornbirnu z igralcem več nismo zadeli. Iz toliko "power-playev" bi moral pasti vsaj en zadetek, če ne celo več (v prvih 12 minutah druge tretjine je imela Olimpija štirikrat igralca več, op. a.)."

Morency ostaja pozitiven, Jan vidi napredek

Čeprav je po tako klavrnem položaju težko ostati pozitiven, Pascal Morency, ki je z boksarskimi vložki že večkrat poskrbel za kratkotrajen preobrat tekme, verjame v soigralce: "Mislim, da smo zadnji dve tekmi prikazali boljšo igro. Na izboljšanje sistema moramo gledati kot na proces in iti počasi, tekmo po tekmo. Graditi moramo na sobotni točki. Ne smemo gledati na to, kot da imamo pred seboj celo goro, ki jo moramo premagati, pač pa se moramo osredotočiti na vsak korak, na vsako tretjino, vsako izmeno. Verjamem, da se lahko izvlečemo iz krize, da lahko stvari obrnemo sebi v prid. Vsekakor gremo v Znojmo po točki. Zaupam v našo ekipo, gre za odlične fante, s katerimi držimo skupaj."

Tudi Ivu Janu, ki se je na ponedeljkovem sestanku z direktorjem Matjažem Sekljem dogovoril, da ostaja glavni trener vsaj še štiri tekme (do reprezentančnega premora, med katerim se bodo dogovorili, kako in s kom naprej), se zdi, da njegovi varovanci vse bolj in bolj sprejemajo nov sistem, ki ga je vpeljal: "Mislim, da fantje iz tekme v tekmo igrajo bolje, tudi na sam sistem, ki ga od njih zahtevam, so se navadili. Proti Dornbirnu smo zelo dobro igrali v srednji tretjini, nismo pustili, da bi oni z veliko hitrostjo prihajali na naše branilce. Dobra obramba in pa seveda protinapadi. To bosta tudi v prihodnje ključa do našega uspeha."

Ali se bo prvo gostovanje končalo uspešno ali neuspešno, bo jasno malo pred deveto uro zvečer, slovensko-češki obračun se bo začel ob 18.30.

Ne spreglejte