Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2015,
13.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
liga EBEL HDD Olimpija

Natisni članek

Petek, 23. 1. 2015, 13.36

8 let, 3 mesece

Olimpijin mladi vratar pred premiero. V vratih zmajev kmalu Finec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Olimpijo, za katero so pestri dnevi, zvečer čaka tekma z Znojmom, ki prihaja po točki za končnico. Pred premiero v ligi EBEL je 19-letni čuvaj mreže Tomaž Trelc. Na seznamu želja finski vratar.

Zeleno-beli tabor se je v zadnjih dneh ob treningih in pripravah na drugi del razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem si bosta dve moštvi priigrali četrtfinalni vstopnici, ukvarjal z odhodom moža, ki je za klubski točkovni račun prispeval nemalo točk. Andy Chiodo je sredi tedna zapustil Slovenijo in se vrnil na Finsko, kjer ima nekaj neporavnanih računov. V lanski sezoni v elitni Liigi pri klubu Tappara ni dobil prave priložnosti – odigral je zgolj sedem tekem –, zato je želja, da Fincem dokaže, da je vreden prvega vratarskega mesta, verjetno velika.

Kanadčan se je pridružil klubu KalPa iz Kuopia, za katerega pa bo lahko zaigral šele, ko bo Olimpija prižgala zeleno luč za transfer karto. Te namreč ob prispeli prošnji ni želela takoj prižgati, saj je klub zmotil predvsem način Andyjevega odhoda. Ta naj bi odšel brez kakršnegakoli predhodnega slovesa. Ko je prispel v deželo tisočerih jezer, naj bi o tem obvestil le enega od zdaj že nekdanjih soigralcev.

Po finsko moč

Olimpija je tako ostala brez prvih dveh čuvajev mreže. Aleš Sila se je namreč pred dvema tednoma po igralni čas odpravil k madžarskemu Ujpestu, a se bo po zagotovilih kluba vrnil za februarski kvalifikacijski del. Ljubljančani so si že dodobra ogledali vratarski trg in lovke stegnili proti Fincu po imenu Miika Wiikman.

Tridesetletnik, ki je večino kariere branil v prvi finski Liigi, vmes pa še tri sezone izmenjaje v ligah AHL in ECHL, je v tej sezoni zaklepal vrata pri slovaškemu extraligašu Banska Bystrica (na 30 tekmah je ubranil 92,4 odstotka strelov, v povprečju je prejel 2,4 zadetka na tekmo). Kot poročajo slovaški mediji, je Finec že zapustil slovaško moštvo, podobno kot še trije tujci, vsaj dva zaradi nediscipline.

V ljubljanskem klubu so danes potrdili, da bo premiero v ligi EBEL med vratnicama proti Znojmu doživel 19-letni Tomaž Trelc in da morajo, preden bi Wiikman – pogodba z Bansko Bystrico naj bi mu dovoljevala predčasni odhod – sploh lahko postal njihov član, najprej dobiti dovoljenje Banske Bystrice.

Čehi bi končnico

Z Znojmom se je Olimpija v letošnji sezoni pomerila trikrat, dvakrat je izgubila (2:5, 1:6), na zadnjem srečanju pa slavila po kazenskih strelih (3:2). Ljubljančanom bi točki prav prišli za samozavest, Čehom pa za neposreden skok v končnico. Tja po rednem delu vodita le še dve mesti, saj se je Beljak s četrtkovo zmago nad Linzem v četrtfinalu pridružil Salzburgu, Linzu in Dunaju. Znojmo je trenutno peti in bi bil po zmagi v Ljubljani že blizu play-offa.

Olimpiji na dvoboju, ki se bo začel ob 19.15, ne bodo pomagali poškodovani Matej Hočevar, Kyle Medvec in Aljaž Uduč.

Ne spreglejte