Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
18.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Gregor Koblar hokej Ligue Magnus Lyon

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 18.40

6 let, 7 mesecev

Znan urnik lige EBEL

Olimpija začenja na Madžarskem, Sotlar na Jesenice, Koblar v Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
hdd olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hokejisti Olimpije bodo sezono lige EBEL odprli z gostovanjem pri madžarski Sapi Fehervar. Tam zagotovo ne bo še v zadnji sezoni njihovega napadalca Gregorja Koblarja, ki se seli v Lyon, in Jureta Sotlarja, ki je novi železar.

Potem ko je vodstvo lige EBEL Olimpiji dalo blagoslov za obstanek v tekmovanju, je zdaj znan tudi urnik tekmovanja. Ljubljansko moštvo bo novo tekmovalno obdobje začelo v petek, 16. septembra, na gostovanju pri Sapi Fehervar. V prvem krogu pa bodo pari še Dunaj – Linz, Dornbirn – Graz 99ers, Innsbruck – Bolzano, Beljak – Znojmo in Salzburg – Celovec. Zmaji bodo prvič doma igrali 18. septembra, ko bo v Tivoli prišel Beljak.

Redni del, v katerem bo vsako moštvo odigralo 44 tekem, se bo končal 15. januarja prihodnje leto. Šest klubov zgornjega dela bo neposredno uvrščenih v četrtfinale in bodo po rednem delu odigrali vsak po deset tekem za razvrstitev za končnico, šest klubov spodnjega doma pa deset tekem, na katerih se bodo bojevali za preostali četrtfinalni vstopnici.

Končnica – serije bodo igrali na štiri zmage – se bo začela 26. februarja, prvak bo znan najpozneje 13. aprila.

Spored tekmovanja lige EBEL za sezono 2016/17*:

Redni del tekmovanja: 15. september – 15. januar
Razigravanje in kvalifikacije za dve četrtfinalni vstopnici: 20. januar – 21. februar
Četrtfinale: 26. februar – 12. marec
Polfinale: 14./15. marec – 28. marec
Finale; 31. marec – 13. april

*V izločilnih bojih bodo igrali na štiri zmage

Podroben spored lige EBEL

Koblar pod Šivičevo taktirko Gregor Koblar se iz Olimpije seli v Lyon. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gregor Koblar se iz Olimpije seli v Lyon. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po treh sezonah je Olimpijo zapustil napadalec Gregor Koblar. Triindvajsetletnik bo kariero nadaljeval v Franciji, kjer bo v prihodnji sezoni v najkakovostnejši francoski ligi nosil dres Lyona.

Gorenjec je v članski sezoni v ligi EBEL odigral 51 tekem ter vpisal devet zadetkov in prav toliko podaj. Na devetih domačih tekmah (pokal in državno prvenstvo) pa dodal štiri zadetke in podajo.

Koblar bo imel pri Lyonu kar nekaj slovenske družbe, v vratih bo namreč stal Matija Pintarič, glavni trener pa bo upokojeni Mitja Šivic.

Sotlar med železarje po reprezentančni dres

Navijačev Olimpije, ki so simpatizirali z napadalcem Juretom Sotlarjem, pa zagotovo ne bo razveselila novica, da ljubljenec ljubljanskega občinstva odhaja k večnemu tekmecu. Nizkorasli 22-letnik, ki je bil zaradi svoje postave v Ljubljani pogosto spregledan in je pod vodstvom Fabiana Dahlema nemalokrat obsedel na klopi, je z Jeseničani sklenil enoletno sodelovanje. Jure Sotlar se iz Olimpije seli k večnemu tekmecu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jure Sotlar se iz Olimpije seli k večnemu tekmecu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Zame je zelo pomembno, da bom v klubu delal s selektorjem reprezentance (Jeseničane bo vodil Nik Zupančič, op. a.). To mi daje dodatni motiv, voljo in željo. Ampak na Jesenice me je vodila predvsem ponujena vloga v ekipi, seveda s strani trenerja, v nadaljevanju pa sama vizija kluba glede razvoja kluba in dela z mano. Klub ima zanimivo strategijo, ki me je pritegnila," je Sotlar dejal v pogovoru za klubsko stran novega delodajalca in izpostavil še željo, ki ga je gnala na Gorenjsko: "Osebno si želim sezone, kjer bom dodatno napredoval in izkoristil ponujene priložnosti ter samo vlogo v ekipi. Tega sem sposoben. Želim si tudi obleči reprezentančni dres. Vendar me do tja čaka še precej dela. Vpoklic si je treba zaslužiti, sem pa pripravljen storiti vse, da zaigram tudi v članski reprezentanci."

Ne spreglejte