Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 4. 2012,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kopitar

Petek, 20. 4. 2012, 18.32

8 let

Obračun z Avstrijo vzeti kot pripravo na elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po četrtkovi uvrstitvi v elitni razred svetovnega hokeja je v petek na prvenstvu prost dan. Slovenski selektor je dopoldan dal izbrancem prosto, popoldan pa so ti opravili sprostitveni trening.

Slovenski hokejisti imajo od četrtka naprej v svojih vitrinah nov skalp. V osmem medsebojnem obračunu je morala priznati poraz tudi Ukrajina, ki je sicer tekmo začela bolje, saj je dvakrat povedla. ''Prvič smo se na prvenstvu znašli v takšni situaciji, kar pa je posledica različnih dejavnikov. Igralci so vedeli, da je Avstrija ugnala Madžarsko ter s tem odločila potnika med elito. Jaz sem vse sile usmeril psihološko pripravo igralcev, morda ton ni bil prav, saj sem bil preveč nežen. Na igralce ne morem pritiskati, saj so doslej pokazali srčnost. Na začetku smo torej zaostajali, ko pa smo ob treh izključitvah prejeli le en zadetek, se je videlo, da so igralci osredotočeni na tekmo in si želijo zmage. Napravili smo preobrat, zadnja tretjina pa je bil zame ena izmed boljših na prvenstvu,'' je po tekmi dejal Matjaž Kopitar, ki je po prvi tretjini dvignil glas v garderobi, to je učinkovalo, saj so igralci prišli na led kot prerojeni.

V petek je slovenski selektor izbrancem dal dopoldan prosto, ti so se družil s svojo družino, nato pa so se zbrali na kosilu in začeli s pripravo na tekmo proti Avstrijcem, s katerimi imajo še veliko neporavnanih računov. Tako s prvenstev kot tudi z EBEL. Tekma sicer ne bo odločala o ničimer več, strateg na klopi Slovenije pa pravi: ''Na tekmo ne gledam kot na prestiž ali kakor koli drugega. Zame je obračun proti Avstriji povsem normalna tekma. Je pa že prisotna utrujenost, nekaj manjših poškodb. Tekmo moramo vzeti kot nekakšno pripravo na elitno divizijo, kjer bo potrebno odigrati sedem tekem. Proti Avstriji moramo odigrati maksimalno pripravljeni.''

Ne spreglejte