Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NHL Colorado Avalanche

Torek, 8. 10. 2013, 20.08

8 let

Novinec Hertl z morskimi psi razrešetal Rangerse (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ligi NHL so v noči na sredo odigrali osem tekem. San Jose Sharks so visoko, z 9:2 premagali New York Rangers, kar štiri zadetke je prispeval češki novinec Tomas Hertl.

Tokratni junak tekme je bil komaj 19-letni Thomas Hertl, ki so ga ''morski psi'' kot številko 17 izbrali na lanskem naboru NHL in ki je letos sploh prvič okusil severnoameriško hokejsko ligo. Čehu, ki je postal četrti najmlajši hokejist s štirimi zadetki na tekmi, se je ''odprlo'' v 30. minuti, ko je vknjižil prvi zadetek na tekmi, do konca srečanja, ki so ga dobili z 9:2, je dodal še tri. Zadnji najstnik, ki je na enem srečanju zadel štirikrat, je bil leta 1988 Jimmy Carson (LA Kings). ''Morski psi'' so po tretji tekmi še neporaženi in zasedajo prvo mesto zahodne konference. ''Zdi se mi, da sanjam in da se ta tekma sploh ni zgodila. Bila je nora noč in pomembna tekma. Sanjsko,'' je bil po srečanju prešerne volje Hertl, za katerega je s tribun bučno navijala njegova mama. O izjemnem četrtem zadetku pa je mladenič kratko in jedrnato odvrnil: ''Tak strel na treningih poskušam vsak dan in danes mi je uspelo. Res sanjsko.'' Rangersi so tako ostali brez zmage kot tudi brez Ricka Nasha, ki ga je branilec San Joseja Brad Stuart s komolcem zadel v glavo.

Do nove zmage je prišlo tudi vodilno moštvo vzhodne lestvice, ''pingvini'' iz Pittsburgha so s 5:2 ugnali Carolino, levji delež k zmagi je s tremi zadetki prispeval Jussi Jokinen. Hokejisti Vancouvra so v podaljšku strli odpor Ney Jerseyja, člani Tampa Bay pa so ugnali Buffalo. Hokejisti Philadelphia Flyers so pod vodstvom novega stratega Craiga Berube prišli do prve zmage v sezoni, z 2:1 so premagali ''panterje'' s Floride, ki so ostali brez vratarja Tima Thomasa, ta je ob drugem prejetem zadetku utrpel poškodbo dimelj. A po zagotovilih trenerja Kevina Dineena ne gre za težjo poškodbo, tako da bo veteran kmalu nared. Toronto je na domačem terenu moral priznati premoč Coloradu, ki mu kaže odlično, Islanders so s 6:1 odpihnili ''kojote'' iz Phoenixa, Predatorji pa so se veselili zmage s 3:2 proti Divjakom iz Minnesote.

Ne spreglejte