Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 11.09

8 let

Neuspeh proti Nemcem streznil Ruse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski strokovni štab je pred prvenstvom poudarjal, da se igralci ne smejo nasprotnika bati in tega so se na prvi tekmi držali, danes pa bodo morali ponoviti brezkompromisno predstavo proti Rusom.

''Risi'', ki se na Slovaškem merijo na svojem šestem prvenstvu elitne divizije, ostajajo v predtekmovanju še naprej brez zmage. Proti Slovakom so bili povsem enakovreden nasprotnik, a jim je na koncu zmanjkalo malo sreče, da bi se tekma obrnila v drugo smer. Kdo ve, kako bi se končala, če bi strel Mitje Robarja končal v mreži in ne v prečki.

Strokovni štab je že pred odhodom poudarjal, da bodo igralci morali imeti glave na pravem mestu, in na prvi tekmi so igralci upoštevali dane napotke. ''V zadnjem tednu je priprava na nasprotnika potekala tudi v smislu, da je potrebno nasprotno ekipo spoštovati, ne pa se je bati in to je bilo proti Slovakom vidno. Nekateri igralci so že tako izkušeni, da se ne bojijo več, mlajši so pa tako kvalitetni in predrzni, da si tega ne dovolijo. Na ekipo sem ponosen,'' je po tekmi dejal Matjaž Kopitar.

Pričakujejo 'nabrušene' Ruse

Danes čaka ''rise'' še težja preizkušnja, palice bodo prekrižali z Rusijo, ki je na prvi tekmi nepričakovano izgubila proti Nemcem. Doslej sta se nedeljska tekmeca na svetovnih prvenstvih srečala le enkrat, leta 2002 so bili na Švedskem Rusi boljši z 8:1, a od takrat je minilo že toliko časa, da sta obe zasedbi povsem spremenjeni.

''Tekma proti Rusiji bo še težja kot je bila proti Slovakom. Rusi so nepričakovano izgubili proti Nemčiji in ta neuspeh jih je streznil, zato bodo proti nam pošteno 'nabrušeni','' je slovenski selektor namenil nekaj besed nasprotniku, nato pa nadaljeval: ''Rusi bodo proti nam reševali napredovanje, potrebovali bodo namreč čim boljši izhodiščni položaj za naprej. Potrebujejo čim večje število točk, v primeru, da se naprej uvrstijo Nemci, bodo Rusi ostali brez treh točk in zaradi tega se jim lahko v nadaljevanju marsikaj zalomi. To bo težka tekma, a hkrati so na tem prvenstvu vse tekme težke.''

Ne spreglejte