Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2014,
18.43

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 4. 2014, 18.43

8 let, 3 mesece

"Ne smemo se obremenjevati s tem, da imajo Avstrijci težave"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Branilec Mitja Robar bo na svetovnem prvenstvu pogrešal kar nekaj standardnih soigralcev. Tudi tri mušketirje, ki jim v nemškem finalu želi vso srečo. V njegovih mislih je le en cilj. Elitna skupina.

"Če bi rekel, da nismo pripravljeni, bi bilo nekaj hudo narobe z nami. Komaj čakam, da se začne zares," izkušeni Štajerec že nestrpno pričakuje prvo tekmo svetovnega prvenstva. Časa za zadnje treninge ni več veliko, že v nedeljo ob 9. uri po slovenskem času bodo pomlajenim risom, ki so že v Južni Koreji, nasproti stali Japonci.

Za Mitjo Robarja bo to že deseto člansko svetovno prvenstvo, za šesterico risov šele prvo. Slovenska izbrana vrsta se bo morala znajti brez nekaterih stalnih členov, nekaj mladih pa bo lahko dokazalo, ali so že pripravljeni na tako pomembne naloge.

"Res se ne zgodi pogosto, da se nam priključi toliko mladih igralcev. A iz pripravljalnih tekem (Slovenija je s 3:2 v podaljšku premagala Avstrijo, s 4:0 pa Madžarko, op. a.) lahko potegnemo marsikaj pozitivnega. Ne le v rezultatskem, temveč tudi v igralskem smislu. Mladi so dokazali, da lahko svojo bazo počasi širimo. Dobro so se vključili v ekipo. Starejši smo jim pomagali tako, da so bili čim bolj sproščeni in da si niso nalagali prevelikega bremena. Tudi igralsko so se, vsaj po mojem mnenju, dobro odrezali. Na obeh tekmah je rezultat dosegla ekipa in tudi mladi so bili velik del ekipe, saj je trener vseskozi izvajal menjave in so tudi oni igrali," je zgovorni branilec potrdil, da sta si mladost in izkušenost dobro podali roki.

Avstrijci se niso predali

V južnokorejskem Goyangu se bo Slovenija za vrnitev v elito potegovala v družbi dveh sosed Avstrije in Madžarske, Ukrajine ter dveh hitrih azijskih reprezentanc Južne Koreje in Japonske. "Med tekmece za prvi dve mesti nikakor ne postavljamo samo Avstrijcev in Madžarov. Dobro se zavedamo, da so Japonci in Južnokorejci res hitri in da imajo še nekaj Kanadčanov. Gre za ekipi, proti katerima se nikakor ne smeš bojevati ležerno ali celo podcenjevalno, saj te lahko hitro kaznujeta. Prav na vsaki tekmi bomo morali pokazati resen pristop, saj slabih nasprotnikov ni," je o nasprotnikih povedal dolgoletni reprezentant, ki ne verjame v avstrijsko predajo.

Po prijateljski tekmi na Dunaju, ki jo je Slovenija dobila v podaljšku, so naši severni sosedi dejali, da je Slovenija že v eliti, medtem ko njih s tako pomlajeno reprezentanco čaka zelo težko delo. A 31-letni slovenski branilec se na to ne ozira: "Mislim, da je šlo bolj za to, da v medijih ne bi bilo toliko pritiska na njih in da bi ekipi olajšali breme. Zagotovo se niso predali. Sicer se mi ne smemo obremenjevati s tem, da imajo oni težave s pomlajevanjem. Tudi mi smo pomladili ekipo. Mi moramo imeti v glavi le svoj cilj, za katerega vemo, kakšen je – vrnitev v elito."

Od nemških pingvinov proti ruski ligi?

V prihodnjih dneh ga torej čaka reprezentančna akcija, klubsko je končal pred tremi tedni, ko je s Krefeldom, pri katerem ne bo več vztrajal, obstal v četrtfinalu. Četrtfinalni krvnik pingvinov je bil Ingolstadt Žige Jegliča in Roberta Saboliča.

"Cilj je bil play-off, to smo uresničili. A po drugem mestu v rednem delu smo želeli višje, tako da je bilo na koncu v vodstvu kar malo razočaranja. V četrtfinalu smo namreč ujeli najslabši trenutek. Med vso sezono nismo imeli toliko težav v obrambi in nismo dobili toliko poceni, smešnih zadetkov, kot smo jih v četrtfinalu. Če se pojavi toliko napak, je v končnici težko zmagati," je konec klubske sezone opisal Robar, ki bo v prihodnji sezoni zamenjal okolje.

Kje ga bomo spremljali v prihodnosti? "Ne vem še. V tem trenutku je težko karkoli reči, saj je kar nekaj možnosti. O toliko stvareh se pogovarjajo, da je sploh težko reči, katera je najbolj realna. Bomo videli. Upam pa, da se čim prej kaj izjasni in da bom kmalu osredotočen le na en klub." Ga vleče za štajerskim prijateljem Janom Muršakom v KHL? "(smeh) Upam, da bi bilo mogoče tudi kaj takega."

Ne spreglejte