Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 5. 2014,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 5. 2014, 17.14

8 let

Naveza Anže Kopitar – Marian Gaborik udarila v 34. sekundi tekme, Kralji vodijo z 2:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar in Los Angeles Kings v ligi NHL so ugnali Anaheim v gosteh tudi na drugi tekmi konferenčnega polfinala. Navijačem Pingvinov odleglo.

Strah vzbujajoč prvi napad Kraljev je udaril že v prvi minuti druge tekme v Anaheimu, Dustin Brown je v tretjini LA-ja prišel do ploščka, ga podal v protinapad hitro drsajočemu Anžetu Kopitarju, ta pa je podaljšal na levo do Mariana Gaborika, ki je v 34. sekundi tekme premagal Jonasa Hillerja in šokiral tako Račke kot njihove navijače, ki so spet do roba napolnili dvorano Honda Center. Hokejisti Anaheima so potrebovali nekaj minut, da so prišli k sebi, nato pa silovito pritisnila na vrata Jonathana Quicka, v deveti minuti je izbruhnil mini pretep, na klop za kaznovane sta bila poslana Matt Greene pri LA-ju in Bryan Allen pri Anaheimu. V igri 4 na 4 se je izvrstna priložnost za izenačenje ponudila Devanteju Smithu-Pellyju, a mu je Quick strel iz neposredne bližine ubranil. Branilec Kraljev Drew Doughty je kmalu zatem s palico zadrževal Correyja Perryja in si prislužil dve minuti kazni, Anaheim pa je nato vendarle izkoristil "power-play" 4 na 3. Ryan Getzlaf je podal Patricku Maroonu pred Quickova vrata, ta je poskušal plošček podaljšati do Correyja Perryja, a je palico podstavil gostujoči branilec Jake Muzzin in Quick je bil prvič na tekmi premagan. Navijači so se lahko veselili le dobri dve minuti, v 13. minuti tekme je udarila naveza Tanner Pearson-Tyler Toffoli-Alec Martinez, zadnji je s strelom z modre črte ukanil Hillerja.

Druga tretjina ni prinesla spremembe izida, nekajkrat je bilo vroče pred obema goloma, Kralji so se dvakrat ubranili z igralcem manj, Anaheim je bil trikrat z igralcem manj, a tretjič le deset sekund, saj se je tretjina končala. Dve zaporedni izključitvi si je prislužil Matt Beleskey, večino druge (minuto in 49 sekund) je odslužil v tretji tretjini. V tej so bili Kralji podrejeni, a jih je dobro reševal Jonathan Quick, ki je na tekmi zbral 34 obramb. Jonas Hiller na drugi strani je imel precej manj dela, ubranil je 14 strelov na svoja vrata. V zadnjih minutah so Rački poskušali brez vratarja in s šestimi možmi v polju, a kot se v takšnih primerih rado zgodi, dobili še gol v nebranjeno mrežo. Končni izid 3:1 je postavil Dwight King.

Anaheim je izgubil obe tekmi na domačem ledu, južnokalifornijska polfinalna serija pa se zdaj seli v center Los Angelesa. Naslednja tekma bo v petek zgodaj zjutraj po slovenskem času v dvorani Staples Center.

Navijačem Pingvinov odleglo, zbudil se je Sidney Crosby

V znameniti newyorški dvorani Madison Square Garden so plesali pittsburški Pingvini. Kapetan Sidney Crpsby je dosegel sploh prvi gol v letošnji končnici lige NHL in navijačem Pittsburgha se je odvalil kamen s srca.

Drugi gol za goste v New Yorku je dosegel finski ostrostrelec Jussi Jokinen, izvrstni kanadski vratar Marc Andre Fleury pa je ubranil vseh 35 strelov na svoja vrata, z drugim "shutoutom" v seriji pa zdaj Pittsburgh proti New York Rangers vodi z 2:1 v zmagah. Naslednja tekma med Rangerji in Pingvini bo v četrtek, 8. maja zgodaj zjutraj po slovenskem času.

Ne spreglejte