Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2020,
20.09

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Seattle Kraken liga NHL

Četrtek, 23. 7. 2020, 20.09

1 leto, 2 meseca

Seattle Kraken

Najnovejši član lige NHL iz Seattla ime našel v skandinavski mitologiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Hokejski klub iz Seattla, ki bo v ligi NHL lahko nastopil v sezoni 2021/22, je danes razkril ime in logotip. Najnovejše moštvo lige NHL se bo imenovalo Seattle Kraken. Kraken je morska pošast, orjaški mehkužec iz skandinavske mitologije.

Vodstvo kluba, ki je pisarno odprlo že leta 2018, je proučilo več kot sto imen, izbor petih finalistov pa so zapečatili v časovno kapsulo, skupaj s ploščami grunge skupine Nirvana, kolačkom Twinkie in eno delnico podjetja Amazon (vsi ti so znani predstavniki mesta Seattle) in jo zaprli v špico stolpa Space Needle (Vesoljska igla), eno od najbolj markantnih stavb tega mesta na severozahodni obali ZDA. Odprli jo bodo leta 2062 na stoto obletnico stolpa, takrat pa bomo izvedeli tudi za preostala štiri imena kluba, ki niso bila izbrana.

Je ime navdahnil Hollywood?

Lastniki franšize so si želeli ime Metropolitans, ki ga je uporabljal izvorni NHL-ovec iz Seattla, ki je leta 1917 tudi osvojil Stanleyjev pokal, a je bila proti temu liga, ki vsebuje metropolitansko divizijo, kar bi povzročalo zmedo. Kraken je nenavadna izbira imena, se strinjajo v klubu, katerega delni lastnik je tudi hollywoodski producent Jerry Bruckheimer, ki je to mitološko pošast uporabljal v svojem filmu Pirati s Karibov, zato nekateri ugibajo, da bi lahko bil prav on vir te domislice.

Navijači odločitev podpirajo

Kakorkoli že, ime so v anketah na družbenih omrežjih podprli tudi navijači, ki bodo po zagotovilih vodstva Seattle Kraken pomembno vpleteni tudi v vse nadaljnje odločitve. "To franšizo bodo poganjali navijači, vpleteni bodo v vsako odločitev," je obljubil predsednik kluba Tod Leiweke.

V Seattlu vse od leta 1977 in takratnih Seattle Totems ni bilo profesionalne hokejske ekipe, Kraken bodo ekipo nabrali na posebnem razširitvenem naboru, kot so ga bili deležni Vegas Golden Knights pred tremi leti, za športnega direktorja kluba pa so v Settlu že lansko poletje najeli Kanadčana Rona Francisa, nekdanjega športnega direktorja Carolina Hurricanes. Kraken bodo igrali v dvorani Climate Pledge Arena, ki na hokejskih tekmah sprejme 17.400 gledalcev.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Japonska olimpijske predkvalifikacije Žiga Jeglič
Sportal Nemci stavijo na Slovence: Žiga Jeglič v družbi Urbasa in Verliča
Peter Bohinc in Anže Pogačar
Sportal V jeseniškem klubu novo vodstvo: Pogačarja nasledil Bohinc
NHL trening kamp
Sportal NHL: Dve okužbi. Kaj se dogaja s Sidneyjem Crosbyjem?
Ne spreglejte