Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2014,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Dornbirn

Sreda, 1. 1. 2014, 13.23

8 let

Nad moštvo, ki mu je zadnji poraz dokončno odnesel zgornji dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred ljubljanskimi hokejisti je še zadnja tekma, ki jo bodo v rednem delu odigrali v domači dvorani. Nasprotnik pa moštvo, ki je po zadnjem porazu izgubilo upanje na prvo šesterico, Dornbirn.

Za zeleno-belimi so štirje zaporedni porazi z zadetkom razlike, še več, na prav vseh štirih obračunih so izgubili z identičnim rezultatom 2:3. Nocoj imajo priložnost, da končajo začaran krog minimalnih porazov, hkrati bo to dobra tekma za uigravanje pred ključnim delom sezone, saj v Tivoli prihajajo "buldogi" iz Dornbirna. Ti so morali po porazu v Salzburgu opustiti še zadnje upe na neposredno uvrstitev v končnico, kar pomeni, da se bodo, tako kot Ljubljančani, za dve vstopnici borili v drugem delu.

Tudi tokrat bodo imeli varovanci Iva Jana, ki se v zadnjem času ukvarjajo s poškodbami, prihodi, odhodi in kaznimi, priložnost za piljenje sistema, ki bo še kako pomemben od sredine januarja naprej. Da so v novem letu željni zmag in boljših rezultatov, so dokazali v sredo, ko se Beljačanom niso pustili še tretjič "speljati na led" oziroma jim niso dopustili, da bi jih še tretjič v sezoni odpihnili. "V tekmo smo krenili odločno in prikazali zelo pogumen začetek, a na koncu je naša samozavest splahnela, podaje niso bile več tako natančne, tako da je zmaga ostala v Beljaku. A gledano v celoti, smo odigrali dobro," je misli po dostojnem odporu proti Korošcem strnil Boštjan Groznik, ki je prepričan, da proti gostom s Predarlške lahko vpišejo točki: "Na zadnjih tekmah smo pokazali napredek. Smo na pravi poti, a lahko igramo še bolje. Pomembno je le, da ostanemo osredotočeni vso tekmo in da ostanemo mirni, ko dobimo plošček. Na ta način lahko posežemo po točkah proti Dornbirnu."

A svoje načrte imajo tudi avstrijski hokejisti, ki sicer spoštujejo ljubljansko zasedbo, a iz prihodnjih dveh tekem, Ljubljančani bodo v nedeljo gostovali pri njih, pričakujejo dve zmagi.

"V Ljubljani smo že imeli težave, saj smo zmagali šele po kazenskih strelih. Poleg tega so Ljubljančani na zadnjih tekmah pokazali, da se njihova forma dviguje. A naš načrt je, da osvojimo štiri točke," je želje pred obračunom, ki se bo v ljubljanski dvorani Tivoli začel ob 19.15, za uradno spletno stran lige razkril napadalec Alexander Feichtner.

Ne spreglejte