Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2024,
7.32

Osveženo pred

1 dan, 13 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

NHL draft liga NHL San Jose Sharks Macklin Celebrini

Sobota, 29. 6. 2024, 7.32

1 dan, 13 ur

Nabor lige NHL

San Jose Sharks kot številko ena izbrali Macklina Celebrinija, Belorus Levšunov pisal zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Macklin Celebrini | Macklin Celebrini je številka ena letošnjega nabora. | Foto Reuters

Macklin Celebrini je številka ena letošnjega nabora.

Foto: Reuters

Kanadski centralni napadalec Macklin Celebrini je številka ena letošnjega nabora lige NHL. Osemnajstletnik bo nosil dres San Jose Sharks, ki je tokrat izbiralo kot prvo. 

V Nevadi je v petek zvečer potekal prvi krog letošnjega nabora lige NHL, v katerem so kot prvi sploh prvič v zgodovini izbirali San Jose Sharks. Po napovedih je številka ena postal centralni napadalec Macklin Celebrini. Kanadčan je prejšnjo sezono preživel v dresu Bostona v univerzitetni ligi, kjer si je prislužil številne nagrade za svoje predstave. Na 38 tekmah se je podpisal pod 32 golov in prav toliko podaj ter prejel nagrado Hobey Baker Award za najboljšega igralca nacionalne univerzitetne lige. Bil je tudi eden treh najboljših hokejistov kanadske reprezentance do 20 let na zadnjem svetovnem prvenstvu, ki se zanjo sicer ni končalo po željah.

"Popolno veselje in vznemirjenje. Komaj čakam, da zaigram za to zgodovinsko organizacijo. Imeli so veliko neverjetnih igralcev in ustvarili so sloves. Preprosto ne morem biti bolj navdušen," je ob izboru dejal 18-letni Celebrini, čigar ime je razglasil legendarni član franšiže Joe Thornton. Ta je bil leta 1997 prav tako izbran kot številka ena (Boston Bruins), med letoma 2005 in 2020 pa je igral za San Jose.

Macklin Celebrini | Foto: Reuters Macklin Celebrini Foto: Reuters

Kot drugega so pri Chicago Blackhawks izbrali beloruskega branilca Artjoma Levšunova, ki je postal najvišje izbrani v Belorusiji rojeni hokejist. "To je noro za mojo državo, za mojo družino. Ne najdem besed. Vesel sem, da me je Chicago izbral, in vesel sem, da sem del Blackhawks," je bil navdušen mladenič.

Anaheim Ducks so kot tretjega izbrali desnokrilnega napadalca Becketta Senneckeja, ki je bil ob izboru nekoliko presenečen, saj ga napovedi niso uvrščale tako visoko.

Med prvo deseterico je sedem Kanadčanov, Belorus in dva Rusa, najvišje izbrani Američan je branilec Zeev Buium (12. mesto).

Preostali krogi naborov bodo v soboto, ko bi po letu 2017 znova lahko bil izbran Slovenec (Filip Sitar, Jan Goličič, Nace Langus, Ožbej Rep).

 Do zdaj je bila na naboru izbrana šesterica: Edo Terglav, Jure Penko, Marcel Rodman, Anže Kopitar, Jan Muršak in Jan Drozg.

Florida Edmonton
Sportal Edmontonu ni uspelo zrežirati velikega preobrata, Florida do zgodovinskega uspeha
Nathan Mackinnon
Sportal Nathan MacKinnon je MVP lige NHL
 
Ne spreglejte