Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
9.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Bojan Zajc

Četrtek, 22. 8. 2013, 9.04

7 let, 12 mesecev

"Na tekmi Olimpija : Jesenice je vedno napeto, ne glede na postavi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihodnje tri dni bo Olimpija formo in uigranost pilila na Poletni ligi na Bledu. Za "zmaje" bosta zaigrala tudi Scott Howes in Jeff Ulmer. Bojan Zajc opozarja, da lahkih nasprotnikov ni.

Moštvo iz prestolnice ima za seboj tri pripravljalne tekme in prav toliko porazov. Na prvih dveh, ko so še čakali na odločitev krovne hokejske organizacije o morebitnem sodelovanju z Medveščakom, so dvakrat klonili proti Zagrebčanom. V nedeljo, ko so bili obrisi ekipe, ki bo nastopila v razširjenem avstrijskem prvenstvu, že nekoliko bolj popolni, so se dobro upirali nemškemu prvoligašu Wolfsburgu, ki so mu premoč priznali šele po loteriji. Strateg Bojan Zajc je z nedeljsko igro veliko bolj zadovoljen kot s tisto proti "medvedom": "Če smo proti Medveščaku zelo težko igrali, lahko rečem, da smo proti Nemcem odigrali kar zelo solidno. Na koncu se je pokazalo, da smo dobro igrali predvsem drugo tretjino. Moramo vedeti, da je bila ekipa Wolfsburga glede na rating pred tekmo velik favorit, a smo se res kar dobro držali."

Iskanje kemije in uigranosti

Če v nedeljo še ni mogel računati na Scotta Howesa in Jeffa Ulmerja, bo že danes, ko jih ob 16. uri čaka norveški prvak Stavanger Oilers, povsem drugače. In prav v iskanju uigranosti in kemije med peterkami, ki so se po prihodu Kanadčanov spet nekoliko spremenile, Zajc vidi veliko rezerve: "Predvsem mislim, da nas malo še muči neuigranost. Zdaj smo dobili še dva igralca, tako da smo morali spet malo spremeniti linije. Bistvo je, da povežemo prave linije skupaj. To bo prišlo s treningi in tekmami." Prav gotovo ga do začetka tekmovalnega dela sezone lige EBEL čaka še nekaj "mešanja" linij, saj zeleno-beli še niso popolni: "Kader vsekakor še ni izoblikovan do popolnosti. Tukaj je še nekaj domačih fantov, ki še niso podpisali pogodbe, tako da težko rečem, kako bo moštvo na koncu videti. Verjetno se bomo še okrepili glede na potrebe in dopolnjevali tista mesta, na katerih bomo šibki. Za zdaj pa moramo delati s temi fanti, ki jih imamo. Ni skrivnost, da kakšnih velikih financ za razmetavanje nimamo."

Ljudje so na derbije vedno čakali

A še preden bodo misli povsem usmerjene na razširjeno avstrijsko prvenstvo, bo 47-letni trener na Bledu z varovanci najprej prestal norveško-francosko-slovenski preizkus. In kaj meni o konkurenci na blejskem turnirju, na katerem jim bodo nasproti stali Stavanger Oilers, Briancon z Boštjanom Goličičem in Gašperjem Cerkovnikom in novoustanovljeni klub Team Jesenice? "Vemo, da so prav vse tri ekipe dobre. Imamo norveškega prvaka, Francoze, ki so zelo močni, in Jesenice, pri katerih je veliko dobrih igralcev. Zavedamo se, da noben nasprotnik ni lahek. Vsako tekmo bomo vzeli posebej in poskušali pokazati najboljšo igro, na vsaki tekmi bo treba zelo garati." Večni derbi so organizatorji prihranili za soboto. Bo ta po Zajčevem mnenju prinesel tisti naboj, ki smo ga bili vajeni v preteklosti? "Čeprav vsi vemo, kaj se v zadnjem času dogaja s hokejem v Sloveniji, bo naboj vsekakor prisoten. Ljudje so na derbije od nekdaj čakali. Na tekmi Olimpija : Jesenice je vedno napeto, pa ni pomembno, v kakšnih postavah ekipi igrata."

Na derbi bomo morali počakati do sobote do 19.30, kar pa ne pomeni, da dogajanje na ledeni ploskvi blejske športne dvorane ne bo že prej pestro. Prvi bosta že danes ob 16. uri na led stopili ekipi Olimpije in Stavangerja, ob 19.30 sledi premierni nastop Team Jesenic in Briancona.

Ne spreglejte