Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2013,
22.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2013, 22.57

8 let, 3 mesece

Muršakovi dvakrat pokorili Japonce, Kralj zabil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po slabem tednu so s pripravljalnimi tekmami nadaljevali člani Amurja, ki so dvakrat premagali japonsko reprezentanco, Jan Muršak je vknjižil zadetek. Matic Kralj je zadel za medvede Villard-de-Lansa.

V prvih treh dneh novega tedna je bilo na delu spet kar nekaj legionarjev, ki izkoriščajo zadnje tedne in dneve do začetka novih sezon. Pred domačim občinstvom so Jan Muršak in soigralci Amurja iz Habarovska odigrali dve tekmi proti izbrani vrsti Japonske. Obe so člani moštva ruske KHL dobili prepričljivo, in sicer so slavili s 5:1 in s 5:0, Pesničan je na prvi tekmi prispeval zadetek. Kazahstanska Sary-arka Karaganda je z 1:4 izgubila proti švicarskemu drugoligašu Langenthalu, Sabahudin Kovačevič se ni vpisal v statistiko, na drugi tekmi pa so s 5:4 premagali Visp. Robert Sabolič je v okviru European Trophy z Ingolstadtom odigral tekmo proti nasprotnikom iz elitne nemške lige Adler Mannheim, ob porazu z 2:3 ''Sablja'' ni obogatil statistike.

V razširjenem avstrijskem prvenstvu, ki bo vrata odprlo 7. septembra, so Orli iz Znojma, kjer preizkušnjo prestaja Aleksandar Magovac, s 7:1 razorožili češkega prvoligaša Kladno, naš branilec se ni vpisal med strelce ali podajalce. Ostanimo na Češkem, kjer sta Miha Štebih in Matic Podlipnik z Duklo Jihlavo izgubila z 1:3 proti nižjeligašu HC Havlickuv Brod. Na Slovaškem je Kristanova Nitra vknjižila zmago, s 3:2 so ugnali ekipo Dukla Trencin.

Tudi v Franciji so slovenski legionarji še kako aktivni, Villard-de-lans je sicer s 3:5 izgubil proti ekipi Gap, a veseli dejstvo, da se je vrnil Matic Kralj, ki je prispeval zadetek, Črt Snoj, ki si je v torek prislužil enoletno sodelovanje, je dodal podajo. Andrej Tavželj se je z Rouenom zoperstavil Amiensu in slavil s 4:2.

Končajmo na severu, kjer gre še naprej odlično Mori Gašperja Kopitarja, po osvojenem pokalu Strandtorget so s soigralci še drugič v štirih dneh premagal moštvo Bik Karlskoga, Hrušičan je k zmagi s 3:0 prispeval podajo.

Ne spreglejte