Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
12.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mitja Robar Mlada Boleslav Češka legionarji

Sreda, 18. 6. 2014, 12.17

8 let

Mitja Robar: Potreboval sem malce novega zagona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po dveh sezonah in pol zapušča Nemčijo in se seli v deželo, kjer bo prihodnje leto potekalo svetovno prvenstvo elitne divizije. Češka prinaša nove igralce, novo ligo, nov zagon. To, kar je potreboval.

Kot zadnji je padel zastor nad severnoameriško ligo NHL, ki je Slovencem dala nov razlog za veselje, medtem ko so lige, v katerih domujejo naši preostali legionarji, zaklenile vrata že pred meseci. Kaj kmalu bodo tu že nove sezone, na katere se oklepniki iz deželice na sončni strani Alp pripravljajo vsak po svoje. Vse bolj priljubljen način nabiranja moči za nove izzive so treningi v skupini, s katerimi je premagovanje naporov lažje. "Skupinski treningi so moja ustaljena praksa. Treniram z Janom (Muršakom, op. a.) in še z nekaj hokejisti Miho Štebihom, Miho Verličem, Luko Bašičem, Matijo Pintaričem, pa Boštjanom Klinetom ter nekaj mladimi mariborskimi fanti. Že za samo motivacijo je dobro, da nas je več. Pa tudi ta formula je preverjena, saj smo se do zdaj pod taktirko Aleša Voha vedno dobro pripravili," pisano druščino, ki mu dela družbo na treningih, ki jih popeljejo tako v fitnes kot na atletski štadion, opiše Mitja Robar.

Vesel novosti, ki jih prinaša nova dežela

Štajerec bo še nekaj tednov treniral doma, potem pa ga čaka skok na Češko, kjer bo preživel prihodnjo sezono. Zadnji dve in pol je bil njegov hokejski dom nemški Krefeld. S pingvini je letos obstal v četrtfinalu, v katerem jih je izločil poznejši presenetljivi prvak Ingolstadt, po sezoni pa se je odločil, da je čas za slovo. Tako od Krefelda kot od prve nemške lige, v kateri bi sicer lahko ostal. Novo poglavje v svoji hokejski knjigi bo pisal pri češkem prvoligašu BK Mlada Boleslav, ki se je po dveh sezonah spet vrnil med elito.

"Bile so še nekatere možnosti, da bi ostal v Nemčiji, kjer je bilo morda po dveh letih in pol že vse malo po domače, tako da sem potreboval malce novega zagona. A to je bila lepa izkušnja. Najprej sem celo hotel ostati, a sem se nato odločil za nekaj novega, za novo ligo, nove igralce … Pa tudi na koncu se je ponudba s Češke izkazala za najboljšo. Tako da se že veselim novosti," odločitev za menjavo okolja obrazloži 31-letnik, ki so ga nedolgo nazaj povezovali tudi s Kontinentalno hokejsko ligo. "Da, nekaj dogovarjanj je bilo. Z Medveščakom je bilo nekaj pogovorov, ampak na koncu se nismo nič dogovorili. Vsekakor bi si želel nekega takega izziva, ampak sem zadovoljen tudi s Češko."

Mlada Boleslav spet med češko elito

Kot rečeno, se novi Robarjev klub po dveh sezonah vrača v najkakovostnejši razred češkega hokeja, del katerega je bil nazadnje med sezonama 2008/2009 in 2011/2012, ko se je vselej reševal izpada v drugo ligo. Po besedah generalnega direktorja Mlade Boleslavi Jana Tůme se v klubu zavedajo napak iz preteklost, želijo začeti povsem od začetka, korak za korakom, brez prehitevanja dogodkov. Klub, ki mu bo poveljeval znanec slovenske klubske scene Frantisek Vyborny – v sezonah 1996/1997, 1997/1998 in 2004/2005 je vodil HK Jesenice –, je prevetril ekipo. In kakšna bo vloga našega sogovornika? "Tudi to je bil eden od dejavnikov, zakaj Mlada Boleslav. Vrnili so se v Extraligo, v kateri ima večina klubov že dokaj močne igralske zasedbe, in mi zaupali vlogo med prvimi branilskimi pari, tako da je bila tudi to ena od stvari, ki je pretehtala," je za konec še povedal Robar, ki v češki prvi ligi še zdaleč ne bo edini Slovenec. Nasproti mu bo stala vsaj trojica Blaž Gregorc, Robert Kristan (oba Pardubice) in Robert Sabolič (Sparta Praga).

Ne spreglejte