Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
19.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 27. 3. 2013, 19.11

8 let, 3 mesece

Miha Rebolj: Odločiti se moramo, kaj želimo imeti na Jesenicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
O prihodnji sezoni HD mladi Jesenice, ligah, v katerih bodo igrali, in možnosti vrnitve članskega moštva Jesenic v EBEL smo se pogovarjali s predsednikom kluba Miho Reboljem.

Klavrna usoda je lansko leto doletela HK Acroni Jesenice, ki je pripeljala do tega, da v Sloveniji trenutno obstaja le ena prava profesionalna članska ekipa. A na Jesenicah imajo nekateri le dovolj radi hokej, da so pod okriljem HD mladi Jesenice oblikovali še člansko zasedbo, ki so ji na pomoč priskočili tudi veterani. Ekipa, ki jo sestavljajo hokejisti različnih starosti, je poskrbela, da smo pred dnevi v polfinalu državnega prvenstva dočakali članski obračun med večnima tekmecema Jesenic in Olimpije. To je bil povsem drugačen ''derbi'' od tistih, ki so jih v pestri zgodovini spisali ''železarji'' in ''zmaji'', in dal je jasno vedeti, da je le eno profesionalno moštvo premalo, veliko premalo.

Veliko dela na domačem pragu

Na Jesenicah si razumljivo želijo profesionalizma, a mnogo stvari je še nedorečenih in veliko dilem ostaja nerazrešenih, med njimi tudi vrnitev članske ekipe v EBEL. Predsednik HD mladi Jesenice Miha Rebolj opozarja, da je treba iti korak za korakom in najprej odgovoriti na osnovno vprašanje, kaj sploh želijo: "Dejansko se moramo doma odločiti, kaj smo sploh zmožni igrati, oziroma, kaj si želimo imeti na Jesenicah. Šele ko bo tu kaj več znanega, bodo sledili nadaljnji pogovori, tudi z EBEL. Ampak do takrat je treba še veliko narediti. Predvsem pred domačim pragom." Dela je torej ogromno, časa za vključitev v EBEL pač ne. In tega se dobro zaveda tudi Rebolj: "Za člansko ekipo sicer še nimamo določenih datumov, je pa res, da časa ni prav veliko. V kolikor se bo kaj zgodilo, da bomo začeli resno razmišljati o ligi EBEL, je treba najprej sploh postaviti ekipo. Tako da lahko rečem, da se nam dejansko čas že drastično izteka."

Vse pa ni odvisno le od želja ''železarjev'', saj imajo ključno besedo sponzorji, ki seveda ne bodo kar tako pozabili preteklosti. In kako so v klubu, v katerem so v pogovorih tudi s podjetjem Acroni, zadovoljni z odzivom morebitnih sponzorjev? "Lahko rečem, da smo z odzivi nekaterih zadovoljni, z nekaterimi pač ne. Očitno je, da je duh iz preteklosti prevzel nase velik del bremena, zato bomo madež zelo težka sprali. Jaz si močno želim, da bi nam to uspelo, ampak zavedam se, da bo treba vložiti še veliko dela in truda, da bomo sponzorjem uspeli predstaviti to novo zgodbo."

Priključitev EBEL mladi do 18 let. Možnost tudi INL

Čeprav je mnogo stvari še ''v zraku'', je že jasno, da bodo prihodnjo sezono igrali v novoustanovljeni EBEL mladi do 18 let. Ena izmed možnosti pa ostaja tudi sodelovanje v mednarodni INL, ki je prinesla pozitivno izkušnjo dvema slovenskima ekipama HK Prosports.si Triglav in HK Playboy Slavija in kateri naj bi se v naslednji sezoni pridružile še nekatere slovenske ekipe. "Lahko potrdim, da bomo v EBEL U18 vsekakor zraven, medtem ko ostajata odprti še dve možnosti, in sicer INL ali U20. Odločitev o tem bomo sprejeli po pogovorih s hokejisti, saj moramo vedeti, kakšna je sploh zainteresiranost starejših igralcev. Trenutno imamo še veliko dela na tekmovalnem področju, saj igramo še nekatere končnice, tako da bomo počakali, da se to konča, nato pa bomo začeli bolj gledati na prihodnost," o možnostih za naslednjo sezono razmišlja 35-letnik.

HK Jesenice iščejo predsednika/predsednico

In ko pri HD mladi Jesenice počasi zaključujejo sezono, pri HK Jesenice, zanimivo, iščejo predsednika/predsednico. Nadzorni odbor Hokejskega kluba Jesenice je namreč objavil razpis za predsednika/predsednico s tekmovalnimi ambicijami, ki mora imeti rad/a hokej, želi voditi hokejski klub Jesenice in ima predstavo finančne konstrukcije za prihodnjo sezono. Na vprašanje, kaj ve o tem, je Rebolj odgovoril kratko in jedrnato: "Razen razpisa, ki je objavljen, dejansko o tem, kaj se tam dogaja, ne vem nič."

Ne spreglejte