SiolNET. Sportal Hokej
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matjažu Kopitarju spanec kratita David Rodman in Razingar

4

termometer

 | Foto:
Sezona se vedno hitreje bliža začetku, šest slovenskih reprezentantov z zadnjega svetovnega prvenstva pa še vedno ni našlo kluba. Največ jih bo igralo v najmočnejši nemški ligi, sledi francoska liga.

Slovenija se je na začetku leta na Danskem prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre, ki bodo na sporedu prihodnjega februarja v ruskem Sočiju. Igre, ki so na sporedu vsako četrto leto in na njih nastopijo le najboljši mojstri ploščka, so najboljša motivacija prav za vsakega hokejista. Tako si prav vsak reprezentant pred olimpijskim letom poskuša najti kar se da boljši klub, kjer pa bi imel tudi primerno minutažo. Med 25 hokejisti, ki so nastopili na zadnjem svetovnem prvenstvu na Finskem in Švedskem, jih le še šest nima kluba, sedmi, Jan Urbas, pa je na preizkušnji pri Münchnu.

Med vratarji si je kot zadnji klub našel Robert Kristan, od zdaj bo branil za slovaško Nitro. "Lix " je trenutno tudi edini slovenski predstavnik v tej državi. Pri branilcih slovenski selektor pravzaprav nima nobenih skrbi. Le Luka Tošič še nima kluba, vendar pa slednji ne spada med nosilce igre, zadnje svetovno prvenstvo pa je bilo prvo zanj. Aleš Kranjc in Mitja Robar ostajata v Nemčiji, odličen prestop pa je uspel Blažu Gregorcu, ki se je preselil v najmočnejšo češko ligo. Novega delodajalca si je našel še Sabahudin Kovačevič, od zdaj bo igral v drugi ruski ligi, medtem ko Andrej Tavželj, Žiga Pavlin in Klemen Pretnar ostajajo pri istem delodajalcu.

Pri napadalcih je nekoliko drugače. Pet jih namreč nima kluba. David Rodman je imel za sabo odlično sezono v nemški drugi ligi, vendar pa mu ni uspelo kot bratu Marcelu najti kluba. Slednji bo namreč po desetih letih znova zaigral v ligi DEL. V slednji bodo igrali še Rok Tičar, Robert Sabolič, in v kolikor bo prestal preizkus tudi Jan Urbas. Skupaj bi torej lahko imeli v najmočnejšem nemškem tekmovanju kar šest predstavnikov. Poleg mlajšega izmed bratov Rodman so brez kluba še kapetan Tomaž Razingar, Rok Pajič, Žiga Pance in Luka Bašič. Na Finsko se seli Žiga Jeglič, ki je okrepil aktualnega prvaka, Aleš Mušič je trenutno edini reprezentant, ki bo igral v Sloveniji, pri istem delodajalcu pa ostajajo Gašper Kopitar, Boštjan Goličič in Gal Koren.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin