Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 7. 2012,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 7. 2012, 16.55

8 let

Lidström kljub upokojitvi ostaja pri Red Wings

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vendar si 42-letni veteran ni premislil in ostaja pri odločitvi, da je končal z aktivno igralsko kariero. Odslej bo dolgoletni kapetan Detroit Red Wings opravljal vlogo oglednika.

Dolgih 20 let je trajala NHL kariera Nicklasa Lidströma, ves ta čas jo je preživel pri Detroit Red Wings. Je pojem za pravega profesionalca tako na kot tudi izven ledenih ploskev. Z njegovim odhodom bo v obrambi ''rdečih kril'' zazijala velika praznina. Eden najboljših branilcev vseh časov je bil kljub 42 letom še vedno boljši kot številni mladi igralci. Morda se je v zadnjih letih poznala le hitrost, saj je v obrambi občasno zamujal, medtem ko je bil v ofenzivnih nalogah še vedno prva violina. Skupaj je v NHL odigral 1827 tekem in zbral 1325 točk, z Detroitom pa je štirikrat osvojil Stanleyjev pokal.

''Nikoli v nisem razmišljal v smeri, da bi se odpravil na igralsko tržnico kot prost igralec. Nikoli mi ni prišlo niti na misel, da bi čakal na ponudbe drugih klubov. Vedno sem si želel biti le del tega kluba. Z leti sem postajal starejši, vedno bolj sem bil vpet v klub, tako da sem spoznal, da je to moja matična ekipa, kjer sem si želel igrati vedno in v njej tudi končati kariero,'' je v enem izmed pogovorov dejal sedemkratni najboljši branilec sezone v NHL.

Nekdanji švedski branilec, kateremu vstop v hišo slavnih ne more uiti, bo tudi v prihodnje deloval pri Detroitu. Odslej naj bi opravljal vlogo oglednika, po vsej verjetnosti bo zadolžen za področje Evrope. ''Dejansko se nam še ni uspelo usesti skupaj in doreči točno, kaj bo počel. Vendar pa lahko rečem, da ostaja del organizacije, kateri bo pomagal po najboljših močeh,'' je o sodelovanju dejal pomočnik generalnega direktorja Jim Nill.

Ne spreglejte