Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2022,
10.05

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Kevin Fiala Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Torek, 27. 9. 2022, 10.05

1 leto, 6 mesecev

La Kings se pripravljajo na novo sezono

Za Kopitarjem prva pripravljalna tekma, okrepitev ob debiju navdušila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Kevin Fiala Los Angeles Kings | Novinec v dresu Kraljev Kevin Fiala je ob pripravljalnem debiju v dresu kalifornijskega moštva k zmagi prispeval gol in podajo za zmago. | Foto Reuters

Novinec v dresu Kraljev Kevin Fiala je ob pripravljalnem debiju v dresu kalifornijskega moštva k zmagi prispeval gol in podajo za zmago.

Foto: Reuters

Le še dobrih deset dni je do evropskega začetka sezone 2022/23 lige NHL, ko bodo Nashville Predators in San Jose Sharks v Pragi odigrali uvodna obračuna novega tekmovalnega obdobja. Prav kalifornijsko moštvo je bilo v nedeljo prvi pripravljalni tekmec Kraljev, ki so klonili v podaljšku. V ponedeljek je moštvo iz mesta angelov odigralo še drugo pripravljalno srečanje, prvič sta bila v postavi tudi kapetan Anže Kopitar in novinec v kolektivu Kevin Fiala, ki je ob zmagi z 2:1 v podaljšku nad Vegasom sodeloval pri obeh zadetkih.

Moštva v najmočnejši hokejski ligi na svetu se pospešeno pripravljajo na 106. sezono. V tej bomo znova spremljali enega Slovenca, zvezdnika svetovnega hokeja Anžeta Kopitarja, ki bo z Los Angeles Kings vstopil že v 17. NHL-sezono.

Hrušičan je s soigralci v ponedeljek odigral prvo pripravljalno srečanje, v T-Mobile Arena so se pomerili z Vegas Golden Knights in jih z 2:1 premagali v podaljšku. Kopitar je v napadu zaigral z Adrianom Kempejem in novincem v dresu Kraljev Kevinom Fialo, ki so ga po odlični sezoni pri Minnesoti zvabili v Kalifornijo. Fiala je ob debiju sodeloval pri obeh golih, v 35. minuti je izničil vodstvo gostov iz uvodne tretjine, ko je Cala Petersena premagal Jack Eichel, in postavil izid rednega dela. Kralji so v podaljšku izkoristili igralca več, po podaji Fiale je za zmago zadel Kempe.

Domačini so sicer namučili četo Todda McLellana (razmerje v strelih 34:18), a jim je uspelo le enkrat premagati Petersena. Ta je v začetku druge tretjine zaradi bolečin v spodnjem delu telesa - Kralji niso hoteli tvegati poškodbe - mesto med vratnicama prepustil Pheonixu Copleyju, ki se je izkazal in zaustavil vseh 23 strelov tekmeca.

Kralji so sicer uvodno pripravljalno tekmo odigrali v nedeljo, ko so pri San Jose Sharks izgubili v podaljšku (2:3). Do začetka sezone, odprli jo bodo 11. oktobra doma proti Vegasu, bodo odigrali še pet pripravljalnih tekem.

Začetek NHL-sezone na Češkem

Uvodna obračuna nove sezone bodo v Pragi odigrali člani Nashville Predators in San Jose Sharks, in sicer 7. in 8. oktobra. Naslov prvaka bodo branili hokejisti Colorado Avalanche.

Ne spreglejte