Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2013,
16.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Kranjc Rok Tičar Žiga Jeglič Mitja Robar Jan Urbas Marcel Rodman Robert Sabolič Blaž Gregorc

Sreda, 27. 11. 2013, 16.17

7 let, 12 mesecev

Kriza Jegličevega Ässäta se poglablja, zmagoviti niz Kärpäta končan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Finskem je Ilves končal izjemen niz zmag vodilnega Kärpäta, Žiga Jeglič in soigralci pa od konca oktobra iščejo pot do slavja. V Nemčiji sta Rok Tičar in Aleš Kranjc s Kölnom še vedno na vrhu.

Tempo v nemškem prvenstvu še vedno narekuje Tičarjev in Kranjčev Köln, ki po zmagi nad aktualnimi prvaki iz Berlina in porazu po kazenskih strelih proti Wolfsburgu pred najbližjimi zasledovalci iz Mannheima ohranja štiri točke prednosti. Aleš Kranjc se zaradi poškodbe gležnja še ni vrnil v ekipo. Dve mesti so izgubili Thomas Sabo Ice Tigers, ki so sezono začeli silovito in kar nekaj časa vodili, zdaj so ''le'' četrti. Gre pa zato bolje Krefeldu Mitje Robarja, ki se je z dvema zmagama povzpel na tretje mesto, medtem ko je Saboličev Ingolstadt ostal praznih rok in izpadel iz šesterice, ki vodi neposredno v končnico. Odlično vrnitev je uprizoril Jan Urbas, ki se je po poškodbi vrnil z dvema zadetkoma in Münchnu pomagal do zmage in devetega mesta. So pa dve mesti izgubila "divja krila", za katera igra Marcel Rodman, ki so z desetega padla na 12., zadnji je Düsseldorf.

Na Švedskem varno prednost pred nasprotniki na vrhu drži Skelleftea. Aktualni prvaki imajo kljub spodrsljaju pretekli teden sedem točk naskoka pred Frölundo, ki je v napetem dvoboju priznala premoč nekdanjemu moštvu Jana Urbasa Växjö Lakers in pred krvniki ohranila štiri točke prednosti. Je pa med tretjim in šestim mestom, ki moštvom še zagotavljajo neposredni vstop v izločilne boje, zelo tesno, saj jih ločujejo le štiri točke. Če do sprememb ni prišlo na prvih treh položajih, so se karte premešale na repu lestvice. Oklepniki Örebra so sicer še vedno zadnji, a s predzadnjega se je odlepil AIK, ki je s 7:1 odpihnil zadnje moštvo, medtem ko je zmagoviti niz hokejistov HV71 končala Frölunda in jih potisnila na predzadnje, 11. mesto.

Na Finskem se je končal zmagoviti niz vodilnega moštva Kärpät, ki ni bil poražen kar 17 tekem zapored, vse od prvega oktobra. Tokrat so naleteli na Ilves, sicer šele sedmo moštvo finskega prvenstva, ki jih je ugnalo s 5:2. A Kärpät ima na vrhu še vedno pet točk prednosti pred Tapparo, ki edina ohranja stik z vodilnimi, saj SaiPA na tretjem mestu zaostaja že 15 točk. Nič kaj prijeten teden ni za Ässätom Žige Jegliča, ki je izgubil vse tri obračune in tako padel na 12. mesto ter še poglobil krizo – zmagali niso že šest tekem, vse od 29. oktobra. Slovenski napadalec je na dveh tekmah igral v četrtem, na eni pa v tretjem napadu, njegovi aktualni prvaki pa za desetim mestom, ki vodi v boje, s katerimi si dve ekipi lahko zagotovita končnico, zaostajajo pet točk. Zadnji dve mesti pripadata ekipama iz Turkuja in Kuopia, ki sta zamenjali mesti.

Zmagovit pohod na Češkem nadaljuje praška Sparta, ki je pretekli teden slavila na vseh treh srečanjih in še utrdila vodstvo na lestvici češkega prvenstva. Drugouvrščeni Mountfield zaostaja deset točk, tretje moštvo Škoda Plzen, ki je z najnižje stopničke "zmagovalnega odra" izrinila Brno, pa že za 15. Pardubice Blaža Gregorca, ki je vknjižil podajo, so po polovičnem izkupičku preteklega tedna (zmaga proti aktualnim prvakom iz Plzna in poraz proti Karlovy Vary) ostale na devetem mestu. Z dna lestvice pa se ne moreta odlepiti ekipi iz Chomutova, ki je na 25 obračunih zbrala le 18 točk, in Karlovih Varov, ki ima na predzadnjem mestu 26 točk.

V švicarski ligi NLA prvo mesto drži Fribourg, ki je pretekli teden dvakrat izgubil in enkrat zmagal, štiri točke manj imajo člani Davosa, ki podobno kot vodilno moštvo za seboj nimajo najboljšega tedna, saj so izgubili kar tri tekme. Med drugim so premoč priznali tudi "levom" iz Züricha, ti so se z dvema zmagama zavihteli na tretje mesto in imajo enako točk kot Davos. Slabše pa kaže aktualnim prvakom iz Berna, ki se ne morejo otresti devetega mesta, njihov zaostanek za najboljšo šesterico pa je 11 točk. Zadnji ekipi švicarskega prvenstva ostajata Biel in Lakers.

Ne spreglejte