Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2014,
20.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2014, 20.57

8 let, 3 mesece

Kristanovi v finalu. Selektor ga je pripravljen čakati: Naj zmagajo ekspresno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Prvi vratar reprezentance Robert Kristan se je uvrstil v finale slovaškega prvenstva, kar pomeni, da se bo njegova klubska sezona najhitreje končala 14. aprila. Selektor: "Naj zmagajo ekspresno."

Slovaška Nitra, kjer si kruh služi Robert Kristan, si je v sredo na peti polfinalni tekmi proti Banski Bystrici zagotovila finale, ki se bo začel v sredo, 9. aprila. Če bi se finalna serija – igrajo na štiri zmage – končala ekspresno hitro, bi prvak lahko postal znan 14. aprila, ko bo na sporedu četrta finalna tekma.

A to je malo verjetno. V to dvomi tudi selektor Matjaž Kopitar, ki nam je v pogovoru dan pred uvrstitvijo Nitre v finale sicer izrazil željo, da bi Kristan slavil že po štirih tekmah: "Vsekakor me skrbi Robert. Naj zmaga ekspresno, čeprav vem, da bo težko. Če bi se finale končal 14. aprila, ne bi bilo nobenih dilem, saj odpotujemo 16. A morali se bomo odločiti, kaj bomo naredili, če bo konec finala 17. ali pa 19. Lahko bi prijavili dva vratarja, pa potem naknadno zamenjali. To ni težava. A bomo videli. Z njim bomo v navezi, spremljali bomo, kako se bodo stvari odvijale." Robert Kristan, ki je bil med sezono prvi vratar Nitre, vse od tretje polfinalne tekme, ko ga je trener po četrtem prejetem zadetku zamenjal, ni stal med vratnicama slovaškega moštva.

Štirje Nemci in "Budo" šele začeli polfinale

Lix ni edini hokejist, ki bi lahko imel dolgo klubsko sezono. Tu je še branilec Sabahudin Kovačevič, ki je v sredo s Karagando z zmago začel polfinale lige VHL, pa štirje zelo pomembni Nemci, ves prvi napad. Rok Tičar in Aleš Kranjc s Kölnom ter Žiga Jeglič in Robert Sabolič z Ingolstadtom so šele začeli polfinalno serijo (Ingolstadt je na uvodni tekmi s 3:1 presenetil prvo ekipo rednega dela Hamburg, Sabolič je zadel za 1:0 in podal za 3:1; Köln je izgubil z 1:4 proti Wolfsburgu). Finalista prve nemške lige bosta znana najpozneje 15. aprila.

Če se bo kateremu paru uspelo uvrstiti v finale, ga v Južni Koreji ne bomo videli. Veliko vprašanj o sestavi reprezentance je še odprtih, selektorju pa tako ostaja nemalo skrbi.

"Ob Robertu me seveda skrbi tudi 'Budo' (Sabahudin Kovačevič, op. a.) in vsi Nemci. Bomo videli, kako se bodo končale njihove sezone. A že večkrat sem rekel, da bodo tudi mlajši fantje morali enkrat prevzeti breme nase in pokazati, ali so ali niso pripravljeni. Nekateri so sicer že dobili kakšno priložnost, morda ne prav veliko igralnega časa na tekmovanjih. Ampak v športu je tako: ko dobiš priložnost, jo moraš izkoristiti," se je mož s selektorsko taktirko obrnil tudi k manj izkušenim obrazom, ki bi ob izpadu pomembnih členov lahko dobili več igralnega časa.

Ne spreglejte