Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2015,
16.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Florida Panthers Jaromir Jagr

Nedelja, 1. 11. 2015, 16.18

7 let, 12 mesecev

Kralji zmleli panterje, Kopitar zabil 223. gol v rednem delu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Los Angelesa so proti Florida Panthers Jaromira Jagra zabeležili deveto zmago sezone. Med strelci tudi Anže Kopitar.

Kralji so slavili s 4:1, Anže Kopitar pa je za domače zabil tretji gol. Hrušičan je dosegel 223 gol v rednem delu in je zdaj sam na sedmem mestu večne lestvice strelcev Los Angeles Kings. Prehitel je Charlieja Simmerja.

Aleksander Ovečkin je z Washingtonom po kazenskih strelih premagal Toronto, Rus pa se je z zadetkom izenačil na prvem mestu lestvice ruskih strelcev v ligi NHL s Sergejem Fedorovom, ki je v bogati karieri zbral 483 golov.

Kralji zaostajali, potem pa uprizorili nenaden preobrat

Tekmo v Staples Centru si je ogledalo 18.230 gledalcev, ki so imeli kaj videti. Čeprav so z golom Bjugstada ob koncu prve tretjine prvi v vodstvo prišli gostje s Floride, pa so nato kralji v drugi tretji stvari postavili na svoje mesto. V razmaku štirih minut je na semaforju pisalo že 3:1, nalet domačih pa je z golom v 49. minuti zapečatil še Lucic, ki je dobro izkoristil podajo Carterja.

Dobro je tekmo odigral tudi Kopitar, ki je v 38. minuti po gneči in neposrečenem prvem poizkusu od blizu v drugo plošček le potisnil za hrbet Roberta Luonga in tako dosegel še peti zadetek v sezoni.

"Če bi imeli odgovore, kako doseči gole v tej ligi, bi jih danes dosegli še več. Večino golov dosežejo bodisi posebne ekipe, bodisi odlični posamezniki, ali pa so ti produkt zmedene igre okrog samega gola. Nocoj smo zadeli po vseh teh scenarijih," je po tekmi povedal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tekma v Carolini se je končala po podaljšku, Hurricanes so s 3:2 le strli odpor Ottawa Senators. Dvoboj med Washington Capitals in Toronto Maple Leafs so odločili kazenski streli, s 3:2 pa so bili boljši domačini. S 3:2 se je končala tudi tekma v Buffalu, Sabres so v rednem delu premagali Vancouver Canucks. Montreal Canadiens so s 4:2 ugnali Boston Bruins, Nashville Predators pa so St. Louis Blues morali priznati visok poraz z 0:4.

Ne spreglejte