Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 10. 2014,
11.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Darryl Sutter

Četrtek, 30. 10. 2014, 11.02

7 let, 12 mesecev

Kralji vpoklicali novo moč. Kopitar bi se lahko kmalu vrnil.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poškodovani trio Anže Kopitar, Marian Gaborik in Trevor Lewis je v sredo s preostalo ekipo treniral v Pittsburghu. Trener Darryl Sutter meni, da sta Kopitar in Lewis blizu vrnitvi v tekmovalni pogon.

Strateg aktualni prvakov, čigar besede je treba vedno jemati preudarno in z zadržkom, je po sredinem treningu sedmi sili sprva dejal, da bi na četrtkovem obračunu s Pittsburghom vsi trije omenjeni napadalci že lahko zaigrali. Že v naslednjem stavku pa kaj hitro malce popravil izrečene besede: "Mislim, da Gabby še ne bo igral. A Lewie in Kopi sta blizu."

Kar seveda nikakor ne pomeni, da bomo zagotovo videli dvoboj Sidneyja Crosbyja in Anžeta Kopitarja, saj v klubu poudarjajo, da se na začetku sezone ne bodo igrali z ognjem. Hrušičan se strinja, da je treba poškodbo najprej popolnoma pozdraviti, a priznava, da je soigralce težko spremljati ob ledeni ploskvi.

"Nihče si ne želi izpuščati tekem. To je nekaj, česar resnično ne maram. Proti Philadelphii mi je bilo težko, ker sem vedel, da bomo igrali le z 19 igralci, in sem želel igrati. A hkrati se zavedam, da smo šele na začetku sezone in da je treba sprejemati modre odločitve. Raje odsedim še eno tekmo in se do konca pozdravim. Vrnil se bom takoj, ko se bom počutil pripravljenega in ko bodo tudi drugi videli, da je pravi čas za vrnitev," je po ledenem treningu misli za uradno stran kluba strnil Anže Kopitar.

Tudi Trewor Lewis – zaigral je le na prvi tekmi sezone – ne bo ničesar prepuščal naključju: "Vsak dan se počutim bolje. Tokrat sem na treningu prvič občutil nekaj kontakta. Šel bom korak za korakom in se najprej prepričal, da sem popolnoma pripravljen. Sicer pa se počutim dobro, tako da bomo videli."

Kralji so zaradi pomanjkanja igralcev (v torek so lahko igrali le z 19) lahko vpoklicali novo moč iz lige AHL. A ker jim ni uspelo vpoklicati Jordana Weala – zapletlo se je pri višini navzgor omejenega maksimalnega zneska plač (salary cap), ki bi ga z Wealom (z njegovo plačo in predvsem bonusi) presegli –, so si iz podružnice Manchester Monarchs (liga AHL) sposodili 31-letnega kanadskega napadalca Davida Van der Gulika, ki je v dresu Colorada in Calgaryja v ligi NHL odigral 48 tekem in dosegel 13 točk (dva zadetka, 11 podaj). Zadnjič je v najmočnejši hokejski ligi na svetu igral 10. januarja letos, ko je s Coloradom izgubil proti New York Islanders.

Več podrobnosti o tem, kdo vse bo igral in kako bo Sutter sestavil napade, bo znano po četrtkovem treningu.

Ne spreglejte