Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2015,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Arizona Coyotes

Torek, 10. 11. 2015, 22.34

8 let

Kralji izgubili proti Kojotom, Ovečkin bo moral še malo počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je na domačem ledu s soigralci doživel nov poraz v severnoameriški ligi NHL.

Za domače sta zadela Dustin Brown in Tyler Toffoli, za goste pa dvakrat Martin Hanzal in enkrat Brad Richardson, nekdanji igralec kraljev. Ta je bil leta 2012 tudi član zasedbe, ki je dobila Stanleyjev pokal. "Pet let sem bil v ekipi in ni bilo lahko. A navsezadnje je vse le igra, nam pa je na koncu uspelo igrati tako, kot smo želeli," je dejal nekdanji stalni član zasedbe iz Staples Centra. Vratar Mike Smith je s 33 obrambami dosegel jubilejno 100. zmago za Arizono.

Največ golov na sinočnjih tekmah, kar 12, so videli gledalci v Nashvillu. Zmagali so domači s 7:5, mož odločitve je bil Barrett Jackman z zadetkom deset minut pred koncem, Gabriel Bourque pa je dokončal delo v 52. minuti. Domači so sicer poskrbeli za več preobratov, saj so se vrnili po zaostankih 0:2, 1:3 in 4:5.

Le en gol pa je padel na tekmi v Detroitu. Zasluge za to ima predvsem vratar Petr Mrazek, ki je z 38 obrambami spravljal v obup napadalce Washingtona; zgolj prvi zvezdnik Aleksander Ovečkin je imel kar 15 poskusov, zadel pa ni. Ruski strelski stroj bo tako moral še kakšno tekmo počakati, da bo prehitel rojaka Sergeja Fedorova kot najboljšega ruskega strelca v NHL, zdaj imata oba po 483 golov. Zato pa je za prvenec v ligi poskrbel Andreas Athanasiou, ki je s prvim golom v ligi tudi odločil zmagovalca.

Vratar St. Louisa Jake Allen je na drugi tekmi v nizu ostal nepremagan. Tokrat je bila njegova dobra forma usodna za New Jersey, za nedotaknjeno mrežo je zbral 24 obramb.

Vancouver pa je prekinil niz treh porazov, za zmago proti Columbusu pa imajo največ zaslug dvojčka Sedin in vratar Jacob Markstrom z 42 obrambami. Henrik Sedin je dosegel dva gola v zadnji tretjini, Daniel Sedin pa je dodal gol in tri podaje.

Ne spreglejte