Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Sobota, 23. 1. 2016, 19.18

8 let

Kopitarju ni pomagal niti nenavaden gol, ki je razburil vratarja Arizone (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z Los Angelesom ostal brez točk pri Arizoni. Dvoboj je zaznamoval tudi nenavaden gol njegovega soigralca Nicka Shora. Izjemen strelski dvoboj v Pittsburghu.

Kralji so na gostovanju v mestu Glendale izgubili z 2:3. Anže Kopitar je na ledu prebil 19 minut in 24 sekund, a se ni vpisal med strelsko statistiko.

Veliko prahu je dvignil uvodni zadetek gostov iz Kalifornije. Vratar Arizone Louis Domingue se je v 27. minuti zapletel s hokejistom Los Angelesa Tannerjem Pearsonom, se nato zaletel v soigralca Boyda Gordona in izgubil palico. Čez nekaj sekund si je odstranil masko, na njegovo presenečenje pa sodnik ni ustavil igre. Nenadejano priložnost, saj je 23-letni vratarski novinec v ligi NHL pustil vrata nezavarovana, je izkoristil Nick Shore in z lahkoto zatresel njegovo mrežo.

Domingue ni skrival presenečenja. Pritožil se je pri delivcih pravice, da bi morali razveljaviti zadetek, a je ostalo pri izenačenju 1:1. Na njegovo srečo so njegovi soigralci v nadaljevanju srečanja poskrbeli za zmago, odločilni gol pa je v 22. sekundi zadnje tretjine dosegel Jordan Martinook.

Pri gostih je zadel v polno še Dustin Brown in se po 11 tekmah posta vpisal med strelce. To je bila že peta tekma Kraljev v zadnjih osmih dneh.

Na srečanju v Pittsburghu sta imela vroč strelski dvoboj Jevgenij Malkin in Jannik Hansen. Oba sta dosegla "hat-trick", na koncu pa je bil boljše volje ruski as, saj so njegovi Pingvini premagali goste iz Kanade s 5:4. Malkin je dosegel že tretji strelski trojček v ligi NHL, medtem ko se je Danec v dresu Vancouvra veselil drugega. Oba strelska junaka sta stara 29 let.

Ne spreglejte