Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2013,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Sobota, 2. 11. 2013, 16.37

8 let

Kopitar polni statistiko in napreduje proti vrhu strelcev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anže Kopitar je z Los Angeles Kingsi v hokejski ligi NHL klonil pred Nashville Predatorsi s 3:4, čeprav je zabil gol in prispeval še podajo.

V prvi tretjini je že kazalo, da bo Nashville odšel na prvi odmor z dvema zadetkoma prednosti, vendar pa je vsega 37 sekund pred piskom sirene za znižanje na 1:2 poskrbel nihče drug kot Anže Kopitar, ki je pospravil odbit strel v mrežo. V drugem delu igre je Eric Nsytröm znova prinesel soigralcem dva gola prednosti, v zadnji tretjini pa so hokejisti Los Angelesa krenili na vse ali nič. V 50. minuti je kapetan Dustin Brown po podaji Kopitarja znižal na 2:3, nedolgo zatem pa je ob igralcu več Mike Richards zadel za izenačenje. A Kraljem vseeno ni uspelo doma zadržati vsaj točke, tri minute pred koncem je David Legwand prinesel Predatorjem vodstvo in zmago. ''Pripravili smo si veliko strelov, vendar pa bi bilo morda bolje, da bi jih imeli manj in sami večkrat blokirali nasprotnikove strele. Mislim, da je tokrat odločila igra ob igralcu več oziroma manj,'' je po tekmi dejal Hrušičan, ki je na lestvici najučinkovitejših igralcev napredoval na 21. mesto.

Bolj kot s porazom so v ekipi iz Kalifornije zaskrbljeni zaradi poškodb. Na zadnji tekmi proti San Joseju so ostali brez ostrostrelca Jeffa Carterja, sedaj pa se jim je poškodoval še en pomemben center Jarret Stoll.

Na štirih prizoriščih so se vratarji ene ekipe lahko pohvalili, da so mrežo ohranili nedotaknjeno. Philadelphia se je le večer po katastrofi in porazu z 0:7 vrnila z minimalno zmago 1:0 proti New Jerseyju. Ray Emery je zaustavil vseh 14 strelov, edini zadetek pa je zabil Brayden Schenn. Kar dveh mejnikov se je veselil čuvaj mreže Pittsburgha Jeff Zatkoff. Ob prvi zmagi v ligi NHL je tudi prvič ohranil mrežo nedotaknjeno, zaustavil je 19 strelov. Zadetka nista prejeta tudi vratarja Vancouvra Roberto Luongo (21 obramb) in Detroita Petr Mrazek (14 obramb). Največ zadetkov je v noči na nedeljo padlo v Buffalu. Na žalost domačih navijačev so jih šest prejeli njihovi ljubljenci.

Ne spreglejte