Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2015,
12.17

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 8. 5. 2015, 12.17

6 let, 10 mesecev

Kdo sta zajca, ki ob hokejistih kradeta pozornost? (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Najbolj zaželeni "osebi", ob katerih se te dni v Pragi in Ostravi zgrinjajo množice s prošnjo za fotografiranje, sta zagotovo maskoti Bob in Bobek, s katerima so se Čehi vrnili v konec 70. let.

Brez maskot na nobenem večjem športnem tekmovanju ne gre. Izjema ni niti 79. svetovno hokejsko prvenstvo na Češkem, kjer za smeh, sproščenost in dobro voljo med občinstvom skrbita kar dve maskoti.

Bob in Bobek sta osrednja lika iz istoimenske risanke, ki so jo na televizijskih ekranih začeli predvajati že leta 1979 in je med Čehi in Slovaki pustila močan pečat. Kot pravijo nekateri starejši prostovoljci v Ostravi, si jo še danes radi ogledajo in se vrnejo v otroške dni.

Gre za zajca, ki živita v čarovnikovem klobuku in se skupaj spopadata z izzivi, čeprav vsak najraje na svoj način, kar mnogokrat pripelje do komičnih zapletov. Njuno razmišljanje in obnašanje je namreč precej različno. Starejši in večji Bob, ki se vselej znajde v očetovski vlogi, razmišlja bolj modro, medtem ko mlajšega in manjšega Bobka prevevata otroška energija in domišljija.

Organizatorji so se za dve maskoti odločili, saj prvenstvo gostita dve mesti, ki si pri doseganju skupnih ciljev podajata roki. Podobno kot Bob in Bobek, ki sta v eni od epizod nastopila tudi kot hokejista.

Ne spreglejte