Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2013,
16.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 30. 10. 2013, 16.40

8 let

Junak Kopitar: v podaljšku odločil proti vodilnemu San Joseju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipa Los Angeles Kings je na krilih slovenskega asa Anžeta Kopitarja na kolena spravila vodilno moštvo lige NHL San Jose Sharks. Hrušičan je z golom v podaljšku odločil zmagovalca. Dodal še podajo.

San Jose je v prejšnji sezoni v končnici izpadel prav na tekmi proti Los Angelesu, bolje pa se ni odrezal niti tokrat. Vse do podaljška se je srečanje odvilo po istem kopitu. Morski psi so povedli, Los Angeles je izenačil. In to kar trikrat. Vendar pa San Jose ni prišel do četrtega vodstva na tekmi, ki bi hkrati pomenilo tudi končno zmago. Do prvega vodstva in zmage so prišli Kralji, za to pa je poskrbel Anže Kopitar, ki je ob igralcu več meril od daleč dovolj natančno, da je prišel do svojega drugega gola v sezoni. ''To je v tem delu sezone še najbližje igri, ki se jo igra v končnici. Ritem je bil na visoki ravni, bilo je veliko naletov. Tako kot vedno je proti San Joseju zmagala ekipa, ki je bila boljša v igri ob igralcu več oziroma manj,'' je po tekmi za medije dejal Hrušičan.

Pittsburgh in Boston sta se v prejšnji sezoni srečala v finalu vzhodne konference, ko so Kosmatinci pometli s Pingvini. Zadnji so se zdaj maščevali z zmago s 3:2. Mrežo Bostona je v drugi tretjini načel Chris Kunitz, to pa je bil tudi edini zadetek po 40 minutah igre. V zadnjem delu igre so se strelci le zbudili, na vsaki strani sta padla po dva gola. Pingvini so povedli s 3:1, kar je bilo dovolj za zmago, Jarome Iginla, ki je lani nosil prav dres Pittsburgha, je le ublažil poraz svojega moštva.

Toronto nadaljuje odlične predstave v tej sezoni, s tretjo zaporedno zmago ostaja na vrhu vzhodne konference. Pred obračunom v Calgaryju tradicija ni bila na strani ekipe Maple Leafs, nazadnje je v tem mestu slavila zmago daljnega 27. decembra 2002. A tokrat je bilo drugače. V prvi tretjini sta za vodstvo z 2:0 poskrbela Joffrey Lupul in James van Riemsdyk. Kanadčan s slovenskimi koreninami Matt Stajan je v drugem delu znižal na 2:1, vendar pa je zadnja tretjina znova pripadla Torontu, na koncu je zmagal s 4:2.

Vancouver je pred domačimi navijači v prvi tretjini povedel proti Detroitu prek Daniela Sedina, vendar pa so Rdeča krila v drugem delu igre z dvema zadetkoma prišla do preobrata in končne zmage.

Ne spreglejte