Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2013,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boston Bruins Chicago Blackhawks

Nedelja, 16. 6. 2013, 8.03

8 let

Jezni "kosmatinci": Palec gor za zmago, igra še ni tista prava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvi tretjini, v kateri je Chicago povsem prevladal, so se "kosmatici" iz Bostona zbrali, pripravili preobrat in finalno serijo lige NHL pred selitvijo v domačo dvorano izenačili na 1.

Boston si je, podobno kot na prvi tekmi Chicago, zmago (2:1) zagotovil po podaljšku. No, tokrat je za razliko od prve tekme zadostoval eden. V 74. minuti je v polno zadel Daniel Paille (igralec tekme), še prej pa v drugi tretjini rezultat na 1 izenačil Chris Kelly. Za slednjega je bil to sploh prvi gol v letošnji končnici. In kako pomemben! "Kosmatinci" se po tekmi kar niso mogli nehati veseliti. "Super. Domov se vračamo z eno zmago. Druga tekma je bila precej boljša kot prva, dobro pa je, da je to še vedno daleč od našega maksimuma. Bili smo sicer jezni in motivirani, a z igro enostavno ne moremo biti zadovoljni. Zaigramo lahko namreč še mnogo bolje, veliko je še rezerv," je po tekmi razlagal Tyler Seguin.

"Poraz bomo morali požreti in iti naprej," pa je bil razočaran strelec edinega gola za Chicago Patrick Sharp. "Zavedamo se, da bi bilo s še eno zmago precej lažje. Selitev v Boston (finale se igra po sistemu 2-2-1-1-1, op. a.) bo težka, a smo pripravljeni na izziv. Obljubim, da bomo na tretji tekmi igrali mnogo bolje." Po dobrem začetku in izvrstnih prvih 20 minutah se je zdelo, da je v drugi tretjini na ledu nek drug Chicago. Chicago, ki ni bil podoben tistemu iz prvih 20 minut. Tistemu, ki je imel 19 strelov na gol. "Chicago je odlična ekipa. Hitri so. Zelo so hitri! Je pa res, da nobena ekipa nima dosti prostora. Ko imamo možnost, moramo zadeti. Druge ni," je dejal Nathan Horton, ki je v 18 tekmah končnice dosegel sedem zadetkov.

Tekma bi se lahko končala že prej. V 2. minuti podaljška je bil namreč legendarni Jaromir jagr precej blizu. Njegov strel je zadel okvir vrat, slavje Bostona pa se je premaknilo za dobrih deset minut. Kot že rečeno, se finalna serija zdaj seli v Boston. Tretja tekma bo na sporedu v noči na torek.

Ne spreglejte