Jesenice vendarle v EBEL? V enem tednu bo vse jasno

Vse glasnejše so govorice, da so se Jesenice že ''povezale'' z zagrebškim Medveščakom in da bi prihodnjo sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu spet lahko imeli dva slovenska predstavnika.
Jesenice vendarle v EBEL? V enem tednu bo vse jasno
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Messenger
  • Messenger

Po priključitvi zagrebškega Medveščaka ruskemu KHL-ju so se začela pojavljati različna ugibanja o (ne)sodelovanju kluba iz hrvaške prestolnice v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Na eni strani so v hrvaških medijih pisali, da bi bila še ena sezona v ligi EBEL po besedah predsednika kluba Damirja Gojanovića "velika agonija", nato pa je Gojanović opozoril, da si tudi v prihodnosti želijo sodelovati v ligi, a da še ne vedo, na kakšen način. Možnosti sta dve – samostojno ali v sodelovanju z drugim klubom. Jure Košir je v pogovoru za Sportal pred dvema tednoma dejal, da "si Medveščak želi moštvo, s katerim bi sodelovalo. Ni potrebno, da temu rečemo podružnično moštvo. Šlo bi za ekipo, s katero bi sodelovalo na ravni lige EBEL in s katero bi bilo mogole izmenjavati igralce. Šlo bi za model, ki ga poznajo v NHL-u, in sicer tako imenovano 'two-way contract'. Igralci bi v tem primeru lahko menjali ekipe." A o mogočih kombinacijah (med katerimi je bilo večkrat slišati tudi Jesenice), s kom bi Medveščak lahko sklenil sodelovanje, ni želel ugibati.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se Jeseničani in Zagrebčani že povezali, a predsednik HD-ja Jesenice (delujejo neodvisno od HK Jesenic) Miha Rebolj se je ob našem vprašanju, ali so poslali prošnjo za registracijo in ali bo sklenjeno slovensko-hrvaško sodelovanje (zadnji dan registracije moštev za razširjeno avstrijsko prvenstvo je bil v sredo), le nasmihal: "Res ne morem ničesar povedati, raje ne bi komentiral (smeh). Lahko rečem le to, da bo to, v katero smer nas bo odpeljalo, jasno v tednu dni."

O tem, kdo bo novi ali stari član razširjenega prvenstva in ali se bo liga EBEL v prihodnji sezoni še razširila, bo vodstvo tekmovanja odločalo v četrtek, 23. maja. Do takrat naj bi bile razjasnjene vse dileme okoli jeseniško-zagrebške simbioze.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano