Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
13.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miha Rebolj

Četrtek, 16. 5. 2013, 13.00

7 let, 12 mesecev

Jesenice vendarle v EBEL? V enem tednu bo vse jasno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse glasnejše so govorice, da so se Jesenice že ''povezale'' z zagrebškim Medveščakom in da bi prihodnjo sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu spet lahko imeli dva slovenska predstavnika.

Po priključitvi zagrebškega Medveščaka ruskemu KHL-ju so se začela pojavljati različna ugibanja o (ne)sodelovanju kluba iz hrvaške prestolnice v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Na eni strani so v hrvaških medijih pisali, da bi bila še ena sezona v ligi EBEL po besedah predsednika kluba Damirja Gojanovića "velika agonija", nato pa je Gojanović opozoril, da si tudi v prihodnosti želijo sodelovati v ligi, a da še ne vedo, na kakšen način. Možnosti sta dve – samostojno ali v sodelovanju z drugim klubom. Jure Košir je v pogovoru za Sportal pred dvema tednoma dejal, da "si Medveščak želi moštvo, s katerim bi sodelovalo. Ni potrebno, da temu rečemo podružnično moštvo. Šlo bi za ekipo, s katero bi sodelovalo na ravni lige EBEL in s katero bi bilo mogole izmenjavati igralce. Šlo bi za model, ki ga poznajo v NHL-u, in sicer tako imenovano 'two-way contract'. Igralci bi v tem primeru lahko menjali ekipe." A o mogočih kombinacijah (med katerimi je bilo večkrat slišati tudi Jesenice), s kom bi Medveščak lahko sklenil sodelovanje, ni želel ugibati.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se Jeseničani in Zagrebčani že povezali, a predsednik HD-ja Jesenice (delujejo neodvisno od HK Jesenic) Miha Rebolj se je ob našem vprašanju, ali so poslali prošnjo za registracijo in ali bo sklenjeno slovensko-hrvaško sodelovanje (zadnji dan registracije moštev za razširjeno avstrijsko prvenstvo je bil v sredo), le nasmihal: "Res ne morem ničesar povedati, raje ne bi komentiral (smeh). Lahko rečem le to, da bo to, v katero smer nas bo odpeljalo, jasno v tednu dni."

O tem, kdo bo novi ali stari član razširjenega prvenstva in ali se bo liga EBEL v prihodnji sezoni še razširila, bo vodstvo tekmovanja odločalo v četrtek, 23. maja. Do takrat naj bi bile razjasnjene vse dileme okoli jeseniško-zagrebške simbioze.

Ne spreglejte